Juhlat Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Aromipajan kesäruokareseptit

4.9/5 - (71 votes)

Aromipaja kokosi suosikkireseptit kesäkaudelle. Kesällä on mukava kokata kevyemmin etenkin kalaa ja kasviksia. Myös nopeus etenkin mökkiolosuhteissa on valttia. Nautitaan kesästä!

Aromipajan kesäruokareseptit

Kesäkurpitsasta valmistuu näyttävä ja herkullinen munakas. Se keitetään samojen periaatteiden mukaisesti kuin perinteinen espanjalainen perunamunakas, mutta ilman perunaa. Kesäkurpitsamunakas sopii nautittavaksi sellaisenaan tai ruoka-annoksen lisukkeena vaikkapa paistetun kalan kera.

Herkullinen ja ihanan värikäs kasvislasagne valmistuu kesäkurpitsasta, tomaatista ja lasagnelevyistä. Kasvislasagne sopii nautittavaksi sellaisenaan tai lisukkeena. Runsas määrä kasviksia tekee lasagnesta supermehukasta.

Savulohi-juustokakku on näyttävä ja maukas tarjottava juhliin. Savulohikakun pohja valmistetaan murennetuista suolakekseistä. Voit kätevästi valmistaa kakun jo edellisenä päivänä ja viimeistellä sen vasta ennen tarjoilua. 

Helppotekoiset ja mehevät kesäkurpitsa-porkkanapihvit valmistuvat kätevästi uunissa. Kasvispihvitaikina annostellaan muffinssivuokaan, joten keittiössä selvitään vähällä sotkulla. Juustoiset kasvispihvit sopivat loistavasti ruoaksi sellaisenaan tai lisukkeeksi salaatin, kalan, kanan tai lihan kanssa.

Superherkullinen ja ruokaisa tonnikala-hernepesto valmistuu käden käänteessä. Tonnikala-hernepesto sopii salaattien ja uusien perunoiden kanssa nautittavaksi. 

Mansikoista, avokadosta, mozzarellasta ja vuonankaalista valmistuu helposti raikas ja herkullinen kesäsalaatti. Mansikkasalaatti sopii kevyeksi lounaaksi tai välipalaksi. Se sopii myös erinomaisesti grilliherkkujen seuraan.

Kesäkurpitsasta valmistuu todella helposti herkullinen Välimerellinen rulla. Pannulla paistettujen kesäkurpitsasiivujen väliin laitetaan ricotta-juustoa, ilmakuivattua kinkkua ja rucolaa. Kesäkurpitsarullat voidaan tarjoilla puolilämpiminä tai kylminä.

Helppotekoinen ja herkullinen savulohimousse valmistuu käden käänteessä. Lohimousse sopii parhaiten nautittavaksi uusien perunoiden kera. Moni meistä kaipaa kesähelteillä jääkaappiviileää ruokaa. 

Uunissa paistettu kuhafilee maistuu taivaalliselta merileväkaviaarilla ja ruohosipuliöljyllä maustetun beurre blanc -voikastikkeen kanssa. Varo, sillä tämän annoksen syötyäsi et voi olla tekemättä sitä uudestaan!

Kun vedet lämpenevät on aika pyytää kuhaa. Tuoreen vastapyydetyn kuhan makua ei mikään voita. Yksinkertainen on kaunista ja maistuvaa. Paistetun kuhan seuraan valmistetaan parsaa sekä näyttävä uppomuna.

Jokaisella mummolla on Espanjassa oma krokettiresepti. Monesti resepti kiertää suvussa sukupolvelta toiselle. Mehevien kalakrokettien (croquetas de bacalao) salaisuus on paksussa béchamelkastikkeessa. Ne ovat rapeita pinnalta ja ihanan pehmeitä sisältä.

Yön yli uunissa haudutetusta häränhännästä, herkkutattimajoneesista, friteeratusta Manchego-juustosta sekä punajuurisipseistä syntyy todellinen herkkuhampurilainen.

Venäläinen ballerina Anna Pavlova teki tarinan mukaan lähtemättömän vaikutuksen australialaiseen keittiömestariin, joka kehitti ihailemalleen naiselle pavlovakakun. Marjaisan marenkiunelman keveys, kuohkeus ja herkullisuus tekevät jälkiruoasta varsinaisen kesäherkun!

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja