Superherkullinen ja ruokaisa tonnikala-hernepesto valmistuu käden käänteessä. Tonnikala-hernepesto sopii salaattien ja uusien perunoiden kanssa nautittavaksi. Tätä herkkua kannattaa ehdottomasti kokeilla heti tänään!
Tonnikala-hernepestoa ja tomaatteja (4 hlölle)
- 400 g tomaatteja
- 1 prk tonnikalaa
- 200 g herneitä (pakaste)
- 50 g pinjansiemeniä
- 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
- ½ ruukkua tuoretta basilikaa
- noin 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunan mehua
- sormisuolaa
- rouhittua mustapippuria
Tonnikala-hernepesto on kesän suosikki
Valmista ensin hernepesto. Paahda kaikki pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Varo, sillä siemenet palavat helposti. Laita tehosekoittimeen tonnikalapurkki, 200 g sulatettuja pakasteherneitä, 1 dl pinjansiemeniä, 1 dl parmesaanijuustoa, puolikikkaan basilikaruukun lehdet, ½ dl oliiviöljyä, 2 rkl sitruunan mehua, 1 tl sormisuolaa ja 1 tl rouhittua mustapippuria. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.
Pese ja kuivaa tomaatit. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Kokoa salaattiannokset tomaattiviipaleista ja hernepestosta. Viimeistele annokset basilikanlehdillä.
Viinilasillinen
Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
