Juhlat Kalaruoka Reseptit Yleinen

Paistettua siikaa ja kasviksia

4.9/5 - (35 votes)

Siikafileet kypsennetään runsaassa voissa paistinpannulla. Tällöin nahkasta tulee rapea ja maukas. Paistettu siika tarjoillaan paahdettujen tomaattien, vihreiden papujen ja ruusukaalien kera.

Voissa paistettu siika, paahdetut tomaatit, vihreät pavut ja ruusukaalit (4 hlölle)

  • 500 g siikafileitä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita paistamiseen
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl suolaa

Voissa paistettu siika on herkullinen juhlaruoka

Pyyhi talouspaperilla siikafileet kuiviksi. Suolaa ja pippuroi kalafileet molemmilta puolilta. Jos siikafileet ovat isoja, leikkaa ne sopiviksi annospaloiksi. Nahkaa ei tarvitse poistaa.

Lisää voi kuumalle paistinpannulle. Kun voin vaahdonmuodostus loppuu, lisää siikafileet pannulle ja paista niitä molemmilta puolilta 1-2 minuuttia.

Kaada oliiviöljy uunivuokaan. Lisää vuokaan kirsikkatomaatit. Lisää vuokaan rouhittu mustapippuri ja suola. Sekoita ainekset sekaisin. Paista 200°C uunissa 15 minuuttia.

Keitä vihreät pavut ja ruusukaalit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jätä ne rapsakoiksi.

Tarjoile annokset persiljavoin kera. Persiljavoi valmistetaan sekoittamalla voita ja silputtua persiljaa.

Viinilasillinen

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve, Ranska. Alkon nro 909317. Hinta 13,99€.
Kuiva, keskihapokas, omenainen, sitruksinen, persikkainen, hennon mausteinen.

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, limettinen, omenainen, päärynäinen, mineraalinen, petrolinen.

Yalumba Y Series Riesling, Australia. Alkon nro 580607. Hinta 11,98€
Kuiva, hapokas, klementiininen, viheromenainen, sitruunainen, hennon petrolinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja