Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Ihanan värikäs ratatouille

4.9/5 - (32 votes)

Herkullisen ja ihanan värikkään ratatouillen valmistaminen ei ole vaikeaa. Ratatouille on värikäs ranskalainen kasvispaistos, joka paistuu uunissa upean meheväksi. Aromipajan versiossa ratatouille maustetaan maukkaalla basilikasta, oreganosta ja valkosipulista valmistetulla öljyllä.

  • 1 kpl vihreä kesäkurpitsa
  • 1 kpl keltainen kesäkurpitsa
  • 1 kpl munakoiso
  • 4 kpl punasipuleita
  • ½ rku tuore basilika
  • ½ rku tuore oregano
  • 3-5 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Ranskalaisessa kasvispaistoksessa ratatouillessa maistuu kesä

Pese kasvikset huolella. Leikkaa kesäkurpitsat, munakoiso ja punasipulit muutaman millimetrin paksuisiksi siivuiksi. Helpoiten leikkaaminen onnistuu mandoliinilla, mutta voit käyttää myös terävää veistä.

Voitele uunivuoka tilkalla oliiviöljyä. Asettele kasvikset pystysuunnassa uunivuokaan siten, että erilaiset kasvikset jaottuvat tasaisesti (vihreä, keltainen, violetti ja punainen).

Valmista yrttiöljy korkeassa sekoituskulhossa sauvasekoittimella. Voit toki käyttää myös tehosekoitinta. Revi basilikan ja oreganon lehdet kulhoon. Laita joukkoon hieman paloitellut valkosipulinkynnet, oliiviöljy, suola ja pippuri. Aja yrttiöljy tasaiseksi. Voit ohentaa tarvittaessa seosta vedellä.

Kaada ⅔ yrttiöljystä ratatouillen päälle. Paista kasvispaistosta uunissa 180°C 30-40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kaada loput yrttiöljystä ratatouillen päälle ennen tarjoilua.

Cono Sur Bicicleta Riesling Gewürztraminer Viognier, Chile, Alkon nro , Hinta 12,48€.
Kuiva, hapokas, limettinen, mangoinen, kukkainen, hennon mineraalinen.

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, hennon yrttinen, mineraalinen.

Bestheim Pinot Gris Premium Reserve, Ranska. Alkon nro 909317, Hinta 13,99€.
Kuiva, keskihapokas, aprikoosinen, omenainen, kevyen sitruksinen, hienon mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close