Kesäkurpitsasta valmistuu todella helposti herkullinen Välimerellinen rulla. Pannulla paistettujen kesäkurpitsasiivujen väliin laitetaan ricotta-juustoa, ilmakuivattua kinkkua ja rucolaa. Kesäkurpitsarullat voidaan tarjoilla puolilämpiminä tai kylminä.
Aromipajan kesäkurpitsarullat (4 hlölle)
- 1 kpl iso kesäkurpitsa
- 1 prk ricotta-juustoa
- 1 pkt ilmakuivattua kinkkua
- 100 g rucolanlehtiä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 dl vehnäjauhoja
- oliiviöljyä paistamiseen
Aromipajan täytetyt kesäkurpitsarullat on helppo valmistaa
Pese kesäkurpitsa hyvin. Leikkaa mandoliinilla tai juustohöylälle kesäkurpitsasta pituussuunnassa ohuita siivuja. Mausta kesäkurpitsasiivut suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele siivut vehnäjauhoissa. Paista siivuja (parila)paistinpannulla oliiviöljyssä noin minuutti molemmilta puolilta.
Laita kesäkurpitsasiivujen päälle Ricottaa, ilmakuivattua kinkkua ja rucolaa sekä kääri ne rullaksi.
Viinilasillinen
Cono Sur Bicicleta Riesling, Chile. Alkon nro 582197. Hinta 11,49€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, viheromenainen, miellyttävän mineraalinen.
Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, hennon yrttinen, mineraalinen.
Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, mielyttävän mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja