Juhlat Kasvisruoka Reseptit Yleinen

Aromipajan valkosipuliperunat ilman kermaa

4.7/5 - (89 votes)

Herkulliset ja rapeat yrtti-valkosipuliperunat valmistuvat ilman kermaa. Saat perunoista näyttävän näköiset leikkaamalla perunat ohuen ohuiksi viipaleiksi ja latomalla ne pystyasentoon uunivuokaan. Yritti-valkosipuliperunat sopivat lisukkeeksi liha- ja kalaruokien kanssa.

Aromipajan rapeat ja herkulliset yrtti-valkosipuliperunat (noin 6 hlölle)

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 3 tl rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä
  • 50 g voita (tai vegaanista voita)
  • 3-5 kpl isoja valkosipulinkynsiä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 dl silputtua tuoretta persiljaa
  • 1 dl silputtua tuoretta salviaa
  • 1 tl suolaa

Aromipajan yrtti-valkosipuliperunat ovat näyttävä tarjoiltava

Pese perunat hyvin juuresharjalla. Perunoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa perunat ohuen ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Laita perunaviipaleet runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi. Valuta ja kuivaa perunaviipaleet hyvin.

Sekoita kulhossa huoneenlämpöinen voi, oliiviöljy, mustapippuri, puserretut valkosipulinkynnet, rapea chili-valkosipuli, salvia ja puolet persiljasta.

Voitele uunivuoka ja lado perunat pystyasennossa vuokaan. Levitä päälle yrtti-valkosipulivoi. Mausta perunat suolalla. Paista valkosipuliperunoita uunissa 180°C noin 1,5 tuntia. Jos perunat tummuvat liikaa, laita folio tai kansi uunivuoan päälle. Kokeile haarukalla, että perunat ovat kypsiä. Lisää loput persiljasilpusta perunoiden päälle.

Viinilasillinen

Castillo de Molina Gran Reserva Pinot Noir, Chile. Alkon nro 455377. Hinta 12,48€.
Keskitäyteläinen, tasapainoiset tanniinit, hedelmäisen punamarjainen, hennon vaniljainen

Hewitson Miss Harry, Australia. Alkon nro 469367. Hinta 16,50€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, punamarjainen, yrttinen, hienostuneen tamminen.

Torres Celeste Crianza, Espanja. Alkon nro 944457. Hinta 21,49€.
Täyteläinen, keskitanniininen, mausteisen tamminen, hienostuneen marjainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja