Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Valkosipulikatkaravut – Gambas Pil Pil

5/5 - (68 votes)

Välillä unohtuu, että yksinkertainen on ihan parasta. Gambas Pil Pil on maukas katkarapuruoka espanjalaiseen tyyliin. Se valmistuu käden käänteessä ja sopii mainiosti illanistujaisiin.

Katkaravut valkosipuliöljyssä – Gambas Pil Pil (4-6 hlölle)

  • 200 g isoja katkarapuja
  • 200 g jättikatkaravun pystöjä
  • 4-5 kynttä valkosipulia
  • 1 kpl punainen chili
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ dl silputtuna tuoretta persiljaa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • leipää

Gambas Pil Pil on maukas katkarapuruoka espanjalaiseen tyyliin

Sulata katkaravut hitaasti ja valuta niistä vesi pois. Kuori ja pilko valkosipulit ohuiksi siivuiksi. Poista chilistä siemenet ja paloittele se pieniksi paloiksi. Lisää kasariin oliiviöljy, valkosipulit, chilipalat ja paprikajauhe. Kuumenna kiehumispisteeseen. Älä polta valkosipuleita, sillä palaessaan niistä tulee kitkeriä. Lisää katkaravut ja keitä niitä muutama minuutti. Lisää lopuksi silputtu tuore persilja ja tarjoile tirisevän kuumana leivän kera.

Viinilasillinen

Laroche Chardonnay L, Ranska. Alkon nro 007293. hinta 12,78€.
Kuiva, keskihapokas, sitruksinen, hunajameloninen, päärynäinen, kukkainen.

Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 16,20€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja