Valkosipulikatkaravut – Gambas Pil Pil

12.7.2019

Valkosipulikatkaravut – Gambas Pil Pil
21 arviota - 4.7

Välillä unohtuu, että yksinkertainen on ihan parasta. Gambas Pil Pil on maukas katkarapuruoka espanjalaiseen tyyliin. Se valmistuu käden käänteessä ja sopii mainiosti illanistujaisiin.

Katkaravut valkosipuliöljyssä – Gambas Pil Pil (4 hlölle)

  • 200 g isoja katkarapuja
  • 200 g jättikatkaravun pystöjä
  • 4-5 kynttä valkosipulia
  • 1 kpl punainen chili
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ dl silputtuna tuoretta persiljaa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • leipää

Sulata katkaravut hitaasti ja valuta niistä vesi pois. Kuori ja pilko valkosipulit ohuiksi siivuiksi. Poista chilistä siemenet ja paloittele se pieniksi paloiksi. Lisää kasariin oliiviöljy, valkosipulit, chilipalat ja paprikajauhe. Kuumenna kiehumispisteeseen. Älä polta valkosipuleita, sillä palaessaan niistä tulee kitkeriä. Lisää katkaravut ja keitä niitä muutama minuutti. Lisää lopuksi silputtu tuore persilja ja tarjoile tirisevän kuumana leivän kera.

Viinilasillinen

Jacob’s Creek Wah, Australia. Alkon nro 508317. Hinta 12,69€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, herukkainen, mineraalinen.

Pfandtrum Sauvignon Blanc, Saksa. Alkon nro 505907. Hinta 13,99€.
Kuiva, erittäin hapokas, valkoherukkainen, sitruunainen, karviaismainen, yrttinen.

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: