Kun illat pimenevät on aika nauttia suussasulavasta ja ihanan mehevästä sienipiirakasta. Herkullinen kantarelli-cheddarpiirakka häviää pöydästä alta aikayksikön.
Mehevä kantarelli-cheddarpiirakka (6-8 hlölle)
- 1 prk (200g) maitorahkaa
- 125 g huoneenlämpöistä voita
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 500 g kantarelleja
- 2 kpl kesäsipulia varsineen
- 160 g Jukolan Aito Cheddar Vintagea
- 3 dl kuohukermaa
- 3 kpl kananmunia
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- tilkka öljyä paistamiseen
Mehevä kantarellipiirakka on syntisen hyvää
Sekoita kulhossa maitorahka ja voi. Lisää seokseen vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi. Painele taikina ison voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Laita vuoka jääkaappiin.
Leikkaa sipulit varsineen pieniksi paloiksi. Revi kantarellit pieniksi paloiksi. Kuullota sipulipaloja paistinpannulla tilkassa öljyä 5 minuuttia. Lisää paistinpannulle kantarellit ja paista niitä 10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Raasta cheddarjuusto raasteeksi. Sekoita kantarelli-sipulipaistos, juustoraaste, kuohukerma ja kananmunat. Lisää seos piirakkapohjan päälle tasaisesti.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200°C noin 30-45 minuuttia, kunnes piirakka saa upean värin ja pohja on kypsä. Anna vetäytyä hetki ennen nauttimista.
Viinilasillinen
Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, Uusi-Seelanti. Alkon nro 943097. Hinta 16,99€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruunainen, ananaskirsikkainen, miellyttävän paahteinen.
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.
Castillo de Molina Pinot Noir Gran Reserva, Chile. Alkon nro 455377. Hinta 12,48€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karpaloinen, mausteinen, yrttinen, hieno.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja