Herkullinen ja ihanan värikäs kasvislasagne valmistuu kesäkurpitsasta, tomaatista ja lasagnelevyistä. Kasvislasagne sopii nautittavaksi sellaisenaan tai lisukkeena. Runsas määrä kasviksia tekee lasagnesta supermehukasta.
Kesäkurpitsa-tomaattilasagne (noin 6-8 hlölle)
- 1 kg kesäkurpitsoja
- 1 kg tomaatteja
- 1 pkt lasagnelevyjä
- suolaa
- mustapippuria
Juustokastike:
- 1 rkl öljyä
- ½ dl vehnäjauhoja
- ½ l maitoa
- 100 g juustoraastetta
- ripaus viherpippuria
- ripaus muskottipähkinää
Ihanan värikas kasvislasagne on mainio lounas
Pese kesäkurpitsat ja tomaatit hyvin. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi pituussunnassa veitsellä tai mandoliinilla. Viipaloi tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Keitä isossa kattilassa vettä ja lisää siihen runsaasti suolaa. Keitä muutamaa lasagnelevyä kerrallaan 2 minuuttia ja nosta ne pois keittiöpyyhkeen päälle. Halkaise lasagnelevyt pituussuunnassa puoliksi. Toista sama muiden lasagnelevyjen kanssa. Voit alkaa koota samalla lasagnea. Asettele vuorotellen kesäkurpitsaa, tomaattia ja lasagnelevyjä pystysuunnassa isoon uunivuokaan. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Kaada öljy kattilaan ja lämmitä. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää maitoa pienissä erissä koko ajan hämmentäen. Kun koko maito on lisätty, anna kastikkeen kiehua pienellä lämmöllä muutama minuutti. Lisää juustoraaste ja anna sen sulaa valkokastikkeen joukkoon. Mausta pippurilla ja muskottipähkinällä.
Kaada juustokastike lasagnen päälle. Paista lasagnea uunissa keskitasolla 40 minuuttia 185°C.
Viinilasillinen
Mayu Rose, Chile. Alkon nro 928197. Hinta 12,98€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, punaherukkainen, sitruksinen, hennon mausteinen.
That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja