Tapasateria on mainio tapa kerätä ystävät yhteen ja nauttia hyvästä ruoasta sekä kuohuvasta juomasta. Ystävien kanssa voidaan sopia ennakkoon mitä kukin valmistaa nyyttikestiperiaatteella. Illalla tapakset katetaan pöytään ja nautitaan hyvästä ruoasta ja seurasta.
Maistuva siikaleipä
Herkullinen tuore siikafilee paistetaan kypsäksi pannulla ja sen seuraksi valmistetaan herkullisia pyreitä. Annos kootaan ruisnapeille ja tarjoillaan tapasaterian osana.
Punajuurisipsit ja inkivääri-sitruunaruohodippi
Punajuurisipisit ovat väriltään kauniita ja herkullinen makuisia. Kokeile dipata ne inkiväärillä ja sitruunaruoholla maustettuun majoneesiin.
Chili-kookossuklaatikut
Kastele vehnätikkuja juoksevassa suklaassa ja chili-suolaseoksessa. Makuyhdistelmä on hurvaava.
Moderni lohihampurilainen
Tapaspöydän ehdoton makupala on kaunis lohihampurilainen, jossa yhdistyvät suomalainen ja itämainen makumaailma.
Kukkakaali-fenkolikeitto ja chorizoöljy
Hienoaromisen keiton salaisuus piilee chorizoöljyssä. Paistamalla chorizomakkaroita paistinpannulla miedolla lämmöllä, niistä irtoaa kauniin väristä ja intensiivisen makuista öljyä. Tämä öljy sopii loistavasti hienostuneen kukkakaali-fenkolikeiton koristeluun sekä makupariksi kukkakaalille ja fenkolille.
Herkullinen chorizorisotto
Tämä risotto maustetaan viehkeän punaisella ja aromaattisella Pinot Noir –rypäleistä valmistetulla punaviinillä sekä maistuvalla chorizomakkaralla ja sienillä.
Suppilovahvero-perunamunakashampurilainen
Espanjalainen munakas on suosittu tapas. Varsinkin, kun siitä valmistaa herkullisen suppilovahverotäytteisen hampurilaisen. Campo Viejo Cavan hedelmäisyys ja hento mineraalisuus sopivat hyvin perunamunakkaan kuohkeaan makuun. Kuohuviinin pehmeä mousse on aina tyylikäs kumppani tapakselle.
Frireerattu Camembert ja viikunahilloke
Rapeat tempurafriteeratut camembertpalat maistuvat taivaalliselta aromaattisen viikunahillokkeen kera. Viikunahillokkeen voit valmistaa jo edellisenä päivänä, jotta sen maku ehtii tasaantua. Annoksen koristeluun voit käyttää vadelmia, jotka kuorrutetaan sulalla suklaalla.
Reseptit ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja