Kukka- ja lehtikaalista valmistuu herkullinen kreikkalaistyppinen paistos. Vuoka maustetaan ennen uunikypsennystä tsatsikilla ja fetajuustomurulla. Kukkakaalivuoka on todella helppo valmistaa kiireessä.

Kreikkalainen kukka- ja lehtikaalivuoka (4-6 hlölle)
- 2 kpl kukkakaalia
- 6 kpl lehtikaalin iso lehti
- 180 g tsatsiki jogurttikastike
- 200 g Crème Fraiche 15%
- 150 g fetajuusto
- ½ tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl hasselpähkinärouhetta
Kreikkalaisen kukkakaalipaistoksen alkuvalmistelut vievät ainoastaan 5 minuuttia
Paloittele kukkakaalit pieniksi annospaloiksi. Voit käyttää myös kukkakaalin lehdet, kunhan pilkot ne sormenpään kokoisiksi paloiksi. Niiden kypsyminen vie hieman pidempään.
Poista lehtikaalin lehdistä kova ruoti ja revi lehtiosat pieniksi paloiksi.
Asettele voideltuun uunivuokaan kukkakaalin ja lehtikaalin palat. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja pyörittele sormin mausteen niihin tasaisesti.
Sekoita ranskankerma ja tsatsikikastike kulhossa. Lisää seos vuokaan kukka- ja lehtikaalien päälle tasaisesti. Lisää paistoksen päälle murustettu feta tasaisesti. Lisää vuokaan päällimmäiseksi hasselpähkinärouhe. Paista vuokaa uunin keskiosassa 200°C uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat kypsiä ja paistos on kauniin värinen.
Viinilasillinen
2U Duas Uvas Premium Chardonnay, Portugali. Alkon nro 932616. Hinta 11,49€.
Kuiva, hapokas, limettinen, päärynäinen, sitruksinen.
Laroche Chardonnay L, Ranska. Alkon nro 007293. Hinta 11,99€.
Kuiva, keskihapokas, kypsän sitruksinen, hunajameloninen, päärynäinen, kevyen kukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja