Mansikoista, avokadosta, mozzarellasta ja vuonankaalista valmistuu helposti raikas ja herkullinen kesäsalaatti. Mansikkasalaatti sopii kevyeksi lounaaksi tai välipalaksi. Se sopii myös erinomaisesti grilliherkkujen seuraan. Nautitaan kesästä!
Aromipajan mansikka-avokado-mozzarellasalaatti (4-6 hlölle)
- 500 g mansikoita
- 2 kpl syöntikypsiä avokadoja
- 140 g vuonankaalia
- 150 g pieniä mozzarellapalloja
- 1 dl granaattiomena balsamicokastiketta
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- ripaus suolaa
Mansikat sopivat kesäsalaattiin mainiosti
Poista mansikoista kannat ja pilko ne sopiviksi suupaloiksi. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Poista avokadoista hedelmälihat ruokalusikalla ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi. Huuhtele vuonankaalit ja kuivaa ne.
Kokoa mansikkasalaatti tarjoiluvadille vuonankaalista, mansikoista, avokadosta ja mozzarellapalloista. Mausta salaatti granaattiomenan makuisella balsamicokastikkeella, oliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla.
Viinilasillinen
Castellblanch Cava Seco, Espanja. Alko nro 008971. Hinta 12,98€.
Puolikuiva, miellyttävän hapokas, päärynäinen, hedelmäinen, yrttinen.
Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.
Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Hinta 20,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kevätkukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja