Italialainen burrata-juusto hurmaa! Burrata muistuttaa nyyttiä tai pussukkaa. Italialainen juusto valmistetaan venyttämällä mozzarellamassasta pussi, joka täytetään tuoreella kermalla ja mozzarellapaloilla. Täyteläisen tomaattikastikkeen kera saat burratasta hienon alkuruoan.
Pehmeää burrataa ja täyteläistä tomaattikastiketta (4 hlölle)
- 2 kpl burrata-juustoa
- 20 kpl kypsiä kirsikkatomaatteja
- 1 prk säilykekirsikkatomaatteja (Mutti)
- ½ kpl tuore basilikaruukku
- 1 kpl pieni mieto sipuli
- 2 kpl valkosipulin kynsiä
- 1 dl kasvislientä
- ½ dl valkoviiniä
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl hyvälaatuista suolaa
- 1 tl hienoa sokeria
- oliiviöljyä
Kalttaa kirsikkatomaatit. Tee tomaattien kantaa vastapäätä ristiviilto terävällä veitsellä. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen, kunnes niiden kuori alkaa irrota. Jäähdytä tomaatit jäävedessä, jolloin kypsyminen loppuu sekä irrota niiden kuoret. Kuori ja paloittele hyvin pieniksi kuutioiksi sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä muutama minuutti kasarissa tilkassa oliiviöljyä. Lisää kastikkeeseen sekä tuoreet että säilykekirsikkatomaatit. Anna seoksen kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää kastikkeeseen valkoviini, kasvisliemi, hienonnettu basilika sekä muut mausteet. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen tunnin verran välillä seosta sekoittaen. Lisää lopuksi kastikkeeseen tilkka oliiviöljyä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Voit halutessasi siivilöidä tomaattikastikkeen tai ajaa sen sileäksi sauvasekoittimella.
Annostele syvän lautasen pohjalle tomaattikastiketta. Leikkaa burratat puoliksi varovasti, että pehmeä valuva sisus ei valu hukkaan. Asettele burratapuolikas tomaattikastikkeeseen. Viimeistele annokset muutamalla basilikan lehdellä ja ripauksella sormisuolaa.
Viinilasillinen
Cono Sur Bicicleta Riesling Gewürztraminer Viognier, Chile, Alkon nro , Hinta 12,48€.
Kuiva, hapokas, limettinen, mangoinen, kukkainen, hennon mineraalinen.
Savia Viva Familia Organic Xarel-lo, Espanja. Alkon nro 582567. Hinta 11,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, kevyen persikkainen, hennon yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromiapaja