Mehevän kardemummalla ja kanelilla maustetun omenapiirakan valmistaminen ei ole vaikeaa. Piirakan taikinasta tulee rahkapohjaisena ihanan mehevä. Pohjan päälle kaadetaan kardemummalla ja kanelilla maustettu kermaviili. Tämä piirakka häviää nopeasti ruokailijoiden suihin!
Mehevä kardemummalla ja kanelilla maustettu kermaviili-omenapiirakka (iso piirakkavuoka)
- 4-6 kpl omenoita
- 1 prk (200g) kermaviiliä
- 1 kpl kananmuna
- 1 dl sokeria
- 2-3 tl jauhettua kardemummaa
- 2 tl kanelia
- 1-2 tl vaniljasokeria
- 1 prk (200g) maitorahkaa
- 125 g huoneenlämpöistä voita
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Mehevää omenapiirakkaa on vaikea vastustaa
Sekoita kulhossa maitorahka ja voi. Lisää seokseen vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin. Painele taikina ison voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Laita vuoka jääkaappiin.
Pese omenat hyvin. Halkaise omenat neljään osaan ja poista lohkoista siemenet. Leikkaa omenapalat ohuiksi lohkoiksi.
Sekoita kermaviili, kananmuna, sokeri, kardemumma ja kaneli. Lisää kermaviiliseos piirakan pohjalle. Lado omenalohkot kauniisti piirakan päälle. Ripottele omenalohkojen päälle vaniljasokeria.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200°C noin 30-45 minuuttia, kunnes piirakka saa upean värin ja pohja on kypsä. Anna vetäytyä hetki ennen nauttimista.
Viinilasillinen
Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkon nro 336016. Hinta 12,89€.
Meripihkanruskea, makea, rusinainen, appelsiininkuorinen, hunajainen, kukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja