Helppotekoiset ja mehevät kesäkurpitsa-porkkanapihvit valmistuvat kätevästi uunissa. Kasvispihvitaikina annostellaan muffinssivuokaan, joten keittiössä selvitään vähällä sotkulla. Juustoiset kasvispihvit sopivat loistavasti ruoaksi sellaisenaan tai lisukkeeksi salaatin, kalan, kanan tai lihan kanssa.
Mehevät juustoiset kesäkurpitsa-porkkanapihvit (12-16 kpl)
- 2 kpl kesäkurpitsoja (noin 400g puristettuna raasteena)
- 2 kpl porkkanoita
- 1 nippu kevätsipulinvarsia
- 100 g Jukolan Juuston Aito Cheddaria
- 1 kpl kananmuna
- 1½ tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl vehnäjauhoja
- voitellun vuokasprayta tai öljyä
Juustoiset kesäkurpitsa-porkkapihvit valmistuvat kätevästi uunissa
Pese kesäkurpitsat ja porkkanat huolella. Raasta ne raastimella raasteeksi. Laita raaste siivilään ja purista se huolella kuivaksi. Hienonna kevätsipulinvarret. Sekoita kulhossa kesäkurpitsa- ja porkkaraaste, hienonnettu kevätsipuli, juustoraaste, kananmuna, suola, mustapippuri ja vehnäjauhot. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa 15 minuuttia.
Voitele muffinivuoat. Itse käytän voiteluun vuokasprayta. Annostele kasvispihvitaikina muffinssivuokaan (reilu 1 rkl / kolo). Paista kesäkurpitsa-porkkanapihvit kypsiksi uunissa 200°C noin 20-30 minuuttia. Irrota hieman jäätyneet pihvit vuoasta.
Viinilasillinen
Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.
Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 19,99€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.
Gisselbrecht Riesling Organic, Ranska. Alkon nro 544397. Hinta 13,49€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, persikkainen, ananaksinen, kukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja