Gambas Pil Pil on maukas katkarapuruoka espanjalaiseen tyyliin. Se valmistuu käden käänteessä ja sopii mainiosti illanistujaisiin.
Gambas Pil Pil – espanjalaiset katkaravut (4 hlölle)
- 300 g isoja katkarapuja tai jättikatkaravun pyrstöjä
- 6 kynttä valkosipulia
- 1 kpl punainen chili
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 dl silputtua tuoretta persiljaa
- 3 dl oliiviöljyä
- leipää
Tirisevän kuumat valkosipulikatkaravut ovat herkkua
Sulata katkaravut hitaasti ja valuta niistä vesi pois. Kuori ja pilko valkosipulit ohuiksi siivuiksi. Poista chilistä siemenet ja paloittele se pieniksi paloiksi. Lisää kasariin oliiviöljy, valkosipulit, chilipalat ja paprikajauhe. Kuumenna kiehumispisteeseen. Älä polta valkosipuleita, sillä palaessaan niistä tulee kitkeriä. Lisää katkaravut ja keitä niitä muutama minuutti. Lisää lopuksi silputtu tuore persilja ja tarjoile tirisevän kuumana leivän kera.
Viinilasillinen
Bestheim Pinot Gris Premium Reserve, Ranska. Alkon nro 909317, Hinta 12,98€.
Vaaleanviherkeltainen, kuiva, hapokas, hedelmäinen, aprikoosinen, hunajainen.
Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, limettinen, omenainen, päärynäinen, mineraalinen, petrolinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja