Juhlat Kalaruoka Kasvisruoka Leivonta Liharuoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Itsenäisyyspäivää kunnioitetaan retroherkuilla

4.9/5 - (46 votes)

Moni haluaa valmistaa itsenäisyyspäivänä suomalaisia klassikkoruokia. Retroruoat ovat tällöin katsotuimpia reseptejä Aromipajassa. Kokosin yhteen muutamia retroherkkuja. Toivottavasti jokainen löytää suosikkiruokansa. Hyvää itsenäisyyspäivää meille!

Retrohenkiseksi alkuruoaksi sopii loistavasti katkaravuista, avokadosta, omenasta ja amerikansalaatista valmistettu avokado-katkarapucocktail. Rhode Island -kastike kruunaa tämän alkuruoan.

Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/avokado-katkarapucocktail/

Kannattaa kokeilla lohen graavausta mummon jääkellarin lohi -reseptillä. Lohen tekeytymiseen menee muutama päivä. Lopputulos on palkitseva, sillä jääkellarin lohi todella sulaa suussa.

Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/mummon-jaakellarin-lohi/

Samettisen pehmeän valkosipulikeiton salaisuus on paahdetut valkosipulit, purjo, vahva kahvi ja Koskenlaskija-juusto.

Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/mummon-samettinen-valkosipulikeitto/

Useiden ravintoloiden listalta löytyi 1980-luvulla metsästäjänleipä. Metsästäjänleipä on tuhti eväs isompaankin nälkään. Annos kootaan leivän päälle pihvistä ja maistuvasta herkkusienikastikkeesta.

Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/metsastajanleipa-on-tayttava-retroherkku/

Voitko kuvitella parempaa, kuin herkullisen lihapadan tuoksun avatessasi kotiovesi ulkoilun jälkeen? Pataruoat ovat käteviä, sillä ne muhivat uunissa ja paranevat tunti tunnilta.

Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/burgundinpata/

Pannulla paistettu kuhafilee tarjoillaan helppotekoisen ja maukkaan sitruunaisen kapris-voikastikkeen kera. Kapris-voikastike viimeistellään Dijon kokojyväsinapilla.

Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/paistettu-kuha-ja-sitruunainen-kapris-voikastike/

Mummon reseptillä leivottu mehevä peltilohipiirakka maistuu suomalaisille. Kun käytät valmislehtitaikinaa, on lohipiirakan valmistaminen helppoa ja nopeaa.

Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/mummon-meheva-peltilohipiirakka/

Mummon reseptillä valmistetussa janssoninkiusauksessa ei kuohukermaa säästellä. Meillä kotona sitä valmistettiin vieraille yöruoaksi eri juhlissa. Ja kaupaksi kiusaus todella kävi! Perinteisesti se tarjoillaan etikkapunajuurten kera.

Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/janssoninkiusaus-mummon-reseptilla/

Uuniomenat ovat monelle jo lapsuudesta tuttu perinteinen syksyn herkku. Uuniomenat ovat helppo ja maistuva retrojälkiruoka koko perheen makuun. Voit tarjoilla ne vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/uuniomenat-ovat-retroherkku/

Mehevän rahkajogurtti persimonpiirakan valmistaminen on todella helppoa. Piirakkaan ei tehdä ollenkaan erillistä pohjaa, vaan kaikki ainekset tulevat samaan taikinaan. Piirakan taikinasta tulee rahkajogurttipohjaisena pehmeä ja mehevä.

Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/meheva-rahkajogurtti-persimonpiirakka/

Reseptit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja