Moni haluaa valmistaa itsenäisyyspäivänä suomalaisia klassikkoruokia. Retroruoat ovat tällöin katsotuimpia reseptejä Aromipajassa. Kokosin yhteen muutamia retroherkkuja. Toivottavasti jokainen löytää suosikkiruokansa. Hyvää itsenäisyyspäivää meille!
Katkarapucocktail on retroherkku
Retrohenkiseksi alkuruoaksi sopii loistavasti katkaravuista, avokadosta, omenasta ja amerikansalaatista valmistettu avokado-katkarapucocktail. Rhode Island -kastike kruunaa tämän alkuruoan.
Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/avokado-katkarapucocktail/
Mummon jääkellarin lohi
Kannattaa kokeilla lohen graavausta mummon jääkellarin lohi -reseptillä. Lohen tekeytymiseen menee muutama päivä. Lopputulos on palkitseva, sillä jääkellarin lohi todella sulaa suussa.
Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/mummon-jaakellarin-lohi/
Mummon samettinen valkosipulikeitto
Samettisen pehmeän valkosipulikeiton salaisuus on paahdetut valkosipulit, purjo, vahva kahvi ja Koskenlaskija-juusto.
Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/mummon-samettinen-valkosipulikeitto/
Metsästäjänleipä on täyttävä retroherkku
Useiden ravintoloiden listalta löytyi 1980-luvulla metsästäjänleipä. Metsästäjänleipä on tuhti eväs isompaankin nälkään. Annos kootaan leivän päälle pihvistä ja maistuvasta herkkusienikastikkeesta.
Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/metsastajanleipa-on-tayttava-retroherkku/
Herkullinen Burgundinpata
Voitko kuvitella parempaa, kuin herkullisen lihapadan tuoksun avatessasi kotiovesi ulkoilun jälkeen? Pataruoat ovat käteviä, sillä ne muhivat uunissa ja paranevat tunti tunnilta.
Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/burgundinpata/
Paistettu kuha ja sitruunainen kapris-voikastike
Pannulla paistettu kuhafilee tarjoillaan helppotekoisen ja maukkaan sitruunaisen kapris-voikastikkeen kera. Kapris-voikastike viimeistellään Dijon kokojyväsinapilla.
Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/paistettu-kuha-ja-sitruunainen-kapris-voikastike/
Mummon mehevä peltilohipiirakka
Mummon reseptillä leivottu mehevä peltilohipiirakka maistuu suomalaisille. Kun käytät valmislehtitaikinaa, on lohipiirakan valmistaminen helppoa ja nopeaa.
Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/mummon-meheva-peltilohipiirakka/
Janssoninkiusaus mummon reseptillä
Mummon reseptillä valmistetussa janssoninkiusauksessa ei kuohukermaa säästellä. Meillä kotona sitä valmistettiin vieraille yöruoaksi eri juhlissa. Ja kaupaksi kiusaus todella kävi! Perinteisesti se tarjoillaan etikkapunajuurten kera.
Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/janssoninkiusaus-mummon-reseptilla/
Uuniomenat ovat retroherkku
Uuniomenat ovat monelle jo lapsuudesta tuttu perinteinen syksyn herkku. Uuniomenat ovat helppo ja maistuva retrojälkiruoka koko perheen makuun. Voit tarjoilla ne vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/uuniomenat-ovat-retroherkku/
Mehevä rahkajogurtti persimonpiirakka
Mehevän rahkajogurtti persimonpiirakan valmistaminen on todella helppoa. Piirakkaan ei tehdä ollenkaan erillistä pohjaa, vaan kaikki ainekset tulevat samaan taikinaan. Piirakan taikinasta tulee rahkajogurttipohjaisena pehmeä ja mehevä.
Katso resepti: https://www.aromipaja.fi/meheva-rahkajogurtti-persimonpiirakka/
Reseptit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja