Juhlat Kalaruoka Reseptit Yleinen

Persimonpyree ja graavilohi salaattitapas

4.9/5 - (31 votes)

Sydänsalaatinlehden päälle on helppo koota maistuva alkupalatapas. Persimoneista saat sauvasekoittimella nopeasti herkullista pyreetä. Graavilohiviipaleen suolaisuus sopii loistavasti makean sharonhedelmän ja salaatin seuraan.

Salaatinlehden päälle valmistettu tapas on helppotekoinen herkku

Pese persimonit hyvin ja poista niistä kanta. Leikkaa persimonit paloiksi ja laita ne kapeaan sekoituskolhoon. Aja persimonit samettiseksi pyreeksi sauvasekoittimella.

Pese sydänsalaatti hyvin ja poista siitä kanta. Irrota sydänsalaatin lehdet yksitellen tarjoilulautaselle.

Annostele lehtien päälle 1-2 tl persimonpyreetä. Asettele pyreen päälle graavilohta. Viimeistele tapakset tillillä.

That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 16,49€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, mielyttävän mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja