Juhlat Kalaruoka Reseptit Yleinen

Paistettu kuha ja sitruunainen kapris-voikastike

4.9/5 - (23 votes)

Pannulla paistettu kuhafilee tarjoillaan helppotekoisen ja maukkaan sitruunaisen kapris-voikastikkeen kera. Kapris-voikastike viimeistellään Dijon kokojyväsinapilla. Kuha-annoksen kanssa voit nauttia vaikkapa juustoisia kesäkurpitsa-porkkanapihvejä.

  • 600 g kuhafileitä
  • 1½ tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • vehnäjauhoja
  • voita paistamiseen

Herkullinen sitruunainen kapris-voikastike sopii paistetulle kuhalle

Poista kuhafileistä ruohot leikkaamalla v-muotoinen lovi pääpuolen ruotokohtaan. Mausta kuhafileet suolalla ja mustapippurilla. Anna kuhafileiden maustua puolisen tuntia. Kääntele fileet vehnäjauhoissa ennen paistamista. Paista kuhafileitä paistinpannulla voissa noin 1-2 minuuttia molemmilta puolilta.

Pese sitruuna huolellisesti kuuman veden alla. Raasta sitruunan kuori. Purista sitruunan mehu. Laita voi ja valutetut kaprikset kattilaan ja keitä kastiketta siten, että se hieman ruskistuu. Lisää kastikkeeseen lopuksi sitruunankuoriraaste ja sitruunanmehu. Anna kastikkeen kiehahtaa. Lisää lopuksi kastikkeeseen Dijon kokojyväsinappi nokareina.

Kaada sitruunainen kapris-voikastike kuhafileiden päälle.

KWV Chenin Blanc 1,5l hanapakkaus, Etelä-Afrikka. Alkon nro 542148. Hinta 21,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, omenainen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.

Villa Wolf Riesling Feinherb 1l muovipullo, Saksa. Alkon nro 574428. Hinta 11,98€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, omenainen, aprikoosinen, päärynäinen, raparperinen, yrttinen.

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, limettinen, omenainen, päärynäinen, mineraalinen, petrolinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja