Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Jaloviina & Earl Grey maustettu graavilohi

4.8/5 - (45 votes)

Tänä jouluna Earl Grey -tee ja jaloviina maustavat graavilohen. Earl Grey -tee sisältää bergamottia. Bergamotti on sitruspuu, jonka hedelmä on pieni ja päärynänmuotoinen. Hedelmän kuoresta puristettu mehu on vahvasti sitruunalta tuoksuvaa.

Jallu & Earl Grey maustettu graavilohi

1 kg lohta
1 dl jaloviinaa
1 dl Earl Grey -teetä (keitetty normaalivahvuiseksi)
2 rkl sokeria
1 dl karkeaa merisuolaa
1 tl valkopippuria
(muutama katajanoksa)

Poista lohifileestä nahka. Graavilohi on helpompi leikata kauniiksi säännöllisen muotoisiksi paloiksi ilman nahkaa.

Ripottele lohifileen päälle ripaus sokeria, jotta kalafilee pysyy pehmeänä.

Keitä Earl Grey -tee ja jäähdytä se. Lisää teehen 1 dl jaloviinaa.

Sivele pullasudilla lohifilee kauttaaltaan jaloviina-teeseoksella useaan kertaan (käytä koko seos). Rouhi lohen pintaan valkopippuria. Hiero kalan pinnalle karkeaa merisuolaa ja muutama murskattu katajanoksa. Kääri lohifilee tiukaksi kääreeksi voipaperiin ja aseta sen päälle kevyt paino. Pidä jääkaapissa 1-2 vuorokautta.

Poista kalafileestä ennen tarjoilua katajanoksat ja ylimääräinen suola. Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoamista. Graavisuolattu kala säilyy kokonaisina fileenä jääkaapissa noin 5 vuorokautta.

Viinilasillinen

Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, mielyttävän mineraalinen.

That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.

Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi