Mehevän rahkajogurtti persimonpiirakan valmistaminen on todella helppoa. Piirakkaan ei tehdä ollenkaan erillistä pohjaa, vaan kaikki ainekset tulevat samaan taikinaan. Piirakan taikinasta tulee rahkajogurttipohjaisena pehmeä ja mehevä. Kiinasta ja Japanista lähtöisin olevaa kakihedelmää kutsutaan alkuperämaan ja lajikkeen mukaisesti joko kakiksi, persimoniksi tai sharonhedelmäksi.
Mehevä rahkajogurtti persimonpiirakka (6-8)
- 3 kpl persimoneja (sharonhedelmä / kaki)
- 1 prk (300g) Arla Lempi rahkajogurttia
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 2 kpl kananmuna
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1½ tl leivinjauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
Mehevää rahkajogurtti persimonpiirakkaa on vaikea vastustaa
Sekoita kulhossa rahkajogurtti ja voi. Lisää seokseen kananmunat, sokeri, vaniljasokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi.
Pese kypsät persimonit hyvin. Leikkaa persimonit ohuehkoiksi lohkoiksi. Lisää persimonlohkot piirakkataikinaan.
Kaada piirakkataikina voideltuun irtopohjavuokaan halkaisijaltaan 24-28cm.
Paista persimonpiirakkaa uunin keskitasolla 165°C noin 45-55 minuuttia, kunnes piirakka saa upean värin ja on kypsä. Anna piirakan jäähtyä puoli tuntia ennen nauttimista. Nauti vaniljakastikeen kera!
Viinilasillinen
Gancia Asti Dolce, Italia. Alkon nro 008901. Hinta 12,99€.
Makea, keskihapokas, päärynäinen, sitrusmarmeladinen, persikkainen, kukkainen.
Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkon nro 336016. Hinta 12,98€.
Meripihkanruskea, makea, rusinainen, appelsiininkuorinen, hunajainen, kukkainen.
Michel Schneider Silvaner Eiswein, Saksa. Hinta noin 18€.
Makea, miellyttävän hapokas, hunajainen, hennon viikunainen ja taatelinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja