Isänpäivänä monessa perheessä panostetaan ruoanlaittoon ja hyvään ruokaan. Poimi alta suosikkireseptisi ja valmista isälle herkullinen ateria.
Alkuruoka
Sokerisuolattu lohi sulaa suussa
Herkullinen alkuruoka valmistuu sokerisuolatusta lohesta, avokadosta, limemajoneesista, pistaasimurusta ja kapriksista. Tätä annosta on vaikea vastustaa, kokeile vaikka!
Valmista herkullinen tartar kotona
Tartarpihvi on raakana syötävä pihvi. Pihvi maustetaan worcesterkastikkeella, tabascolla, sinapilla, pippurilla, kapriksella, ruohosipulilla ja raa’alla keltuaisella.
Makunystyröitä hivelevän alkuruoan saat lohitartarista, basilikalla ja limellä maustetusta mascarpone-juustosta sekä saaristolaisleivästä.
Aromipajan herkullinen sipulisosekeitto
Höyryävän kuuma sipulisosekeitto hurmaa paahteisuudellaan koko perheen. Sipulit paahdetaan uunissa kullan ruskeiksi ja annetaan hautua makeiksi paahdetussa juuresliemessä.
Pääruoka
Peura, sieniraviolit ja portviinikastike
Täyteläisen portviinikastikeen hieno makeahko maku täydentää peuran hennon riistaista makumaailmaa. Kun isälle saa laittaa parasta pöytään, on tämä annos vahva suosikkini!
Pinaatti-fetatäytetty porsaanfilee
Pinaatilla ja fetajuustolla täytetty porsaan sisäfilee maistuu madeirakastikkeen, valkosipuliperunoiden ja tyrnivinaigretten kanssa. Rapea pekonimuru kruunaa maistuvan juhla-aterian.
Kuha ja merileväkaviaari beurre blanc -kastike
Uunissa paistettu kuhafilee maistuu taivaalliselta merileväkaviaarilla ja ruohosipuliöljyllä maustetun beurre blanc -voikastikkeen kanssa.
Jälkiruoka
Isänpäivänä maistuu täyteläinen ja suussa sulava suklaakakku. Kun jälkiruokaan lisätään vielä paahdetut cashew- ja saksanpähkinät hunajan kera on makunautinto itkua vailla valmis.
Tyrnimarjaposset on helppo jälkiruoka
Kaupan täystyrnimarjamehusta valmistuu helposti raikkaan makuinen jälkiruoka. Tyrnimarjan happo hajottaa kerman kaseiinin possetiksi.
Mehevä ja todella helppo jogurtti-omenapiirakka
Mehevän jogurtti-omenapiirakan valmistaminen on todella helppoa. Piirakkaan ei tehdä erillistä pohjaa, vaan kaikki ainekset tulevat samaan taikinaan. Piirakan taikinasta tulee jogurttipohjaisena ihanan mehevä.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja