Juhlat Leivonta Nelkytplusblogit Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Pähkinäinen suklaakakku

Ei ole vuodenaikaa, jolloin täyteläinen ja suussa sulava suklaakakku ei maistuisi. Kun jälkiruokaan lisätään vielä paahdetut cashew- ja saksanpähkinät hunajan kera sekä makea aromaattinen jälkiruokaviini, on makunautinto itkua vailla valmis.

Suklaakakkua sekä hunajaisia cashew- ja saksanpähkinöitä (4-10 hlölle)

  • 200 g tummaa leivontasuklaata (yli 70% kaakaota)
  • 200 g voita
  • 4 kpl munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 100 g cashewpähkinöitä
  • 1-2 dl juoksevaa hunajaa

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata tumma suklaa ja voi kattilassa. Jäähdytä suklaaseosta hieman ja kaada se munasokeriseokseen ohuena nauhana samalla munaseosta sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja nostele jauhoseos varovasti taikinan sekaan. Kaada seos voideltuun ja kaakaojauheella jauhotettuun pyöreään vuokaan (halkaisija 25-30 cm).

Paista uunin alatasolla (200°C) noin 15 minuuttia. Suklaakakku jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy jäähtyessään. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua.

Paahda pähkinät kuivassa ja kuumassa paistinpannussa kullan ruskeiksi. Lisää pähkinät tasaisesti suklaakakun päälle ja valuta päälle juokseva hunaja.

Viinilasillinen

Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkon nro 336016. Hinta 12,22€.
Meripihkanruskea, makea, rusinainen, appelsiininkuorinen, hunajainen, kukkainen.

Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close