Juhlat Kasvisruoka Reseptit Yleinen

Aromipajan sipulisosekeitto

4.9/5 - (23 votes)

Höyryävän kuuma sipulisosekeitto hurmaa paahteisuudellaan koko perheen. Sipulit paahdetaan uunissa kullan ruskeiksi ja annetaan hautua makeiksi paahdetussa juuresliemessä. Pannulla paahdetut rapeat leivät kruunaavat makunautinnon.

Aromipajan sipulisosekeitto (4-6 hlölle)

  • leipää makusi mukaan
  • ½ dl oliiviöljyä

Kuori sipulit ja valkosipulit. Leikkaa ne karkeiksi paloiksi. Laita sipulit uunipataan ja kaada lisää niiden päälle ½ dl oliiviöljyä. Sekoita oliiviöljy tasaisesti sipuleiden joukkoon. Laita pata uuniin 200°C noin puoleksi tunniksi. Sekoita sipuleita muutama kerta paiston aikana. Kun sipulit ovat kullan ruskeita, nosta pata uunista.

Siirrä pata liedelle tai vaihtoehtoisesti voit nostella sipulit kattilaan. Kaada pataan sipuleiden joukkoon juuresliemi (tai kasvisliemi), valkoviini ja omenamehu. Lisää keittoon tomaattipyree, silputtu timjami, suolat ja rouhittu mustapippuri. Anna kiehua hiljalleen tunnin ajan välillä keitto sekoittaen.

Soseuta keitto hienoksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Leikkaa leipä viipaleiksi ja paahda ne paistinpannulla oliiviiöljyssä molemmin puolin.

Viinilasillinen

Hewitson Baby Bush Mourvèdre, Australia. Alkon nro 448047. Hinta 16,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karhunvatukkainen, luumuinen, karpaloinen, kevyen pippurinen.

Norton Privada, Argentiina. Alkon nro 432417. Hinta 17,48€.
Täyteläinen, tanniininen, mustaherukkainen, kirsikkainen, vaniljainen, pippurinen.

Masi Campofiorin, Italia. Alkon nro 006364. Hinta 15,99€.
Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, punaherukkainen, luumuinen, pippurinen, yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close