Hienostunut alkuruoka syntyy marinoiduista jättikatkaravunpyrstöistä sekä aurinkokuivatulla tomaatilla ja saksanpähkinöillä maustetusta majoneesista.
Paistetut jättikatkaravunpyrstöt ja tomaatti-pähkinämajoneesi (4 hlölle)
- 16 kpl jättikatkaravunpyrstöjä
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl hunajaa
- 2 tl sherryviinietikkaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 2 kpl kananmunia
- 1 dl saksanpähkinäöljyä
- 3-4 dl oliiviöljyä
- ½ kpl lime
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 1 tl sinappia
- 1 kpl kurkku
Sulata jättikatkaravunpyrstöt. Sekoita oliiviöljy, suola, hunaja, sherryviinietikka ja rouhittu mustapippuri. Lisää jättikatkaravunpyrstöt marinadiin ja anna niiden maustua puoli tuntia. Paista ravunpyrstöjä kuumalla pannulla minuutti.
Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuaiset ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, 1 tl suolaa sekä 1 tl sinappia. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljyt ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Lisää valmiiseen majoneesiin rouhitut saksanpähkinät ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Leikkaa kurkusta puolen senttimetrin paksuisia viipaleita ja koverra niistä keskusta irti. Täytä kurkut majoneesilla ja laita pakastimeen 15 minuutiksi.
Viinilasillinen
Dopff Riesling Réserve, Ranska. Alkon nro 007561. Hinta 13,80€.
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, hennon aprikoosinen, mineraalinen.
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 12,48€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, kevyen mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja