Valmista herkullinen tartar kotona

27.1.2022

Tartarpihvi on raakana syötävä pihvi. Pihvi maustetaan worcesterkastikkeella, tabascolla, sinapilla, pippurilla, kapriksella, ruohosipulilla ja raa’alla keltuaisella. Tartarpihvissä on erityisen tärkeää, että liha on hyvälaatuista ja tuoretta. Tartarin valmistaminen kotona ei ole vaikeaa!

Tartarpihvi (4 hlölle)

400 g naudan ulkopaistia (varmista myyjältä tuoreus!)
3 rkl worcesterkastiketta
1 tl Dijon-sinappia
1 tl tabascoa
1 tl vastarouhittua mustapippuria
2 tl hyvälaatuista suolaa
1 dl hienonnettua ruohosipulia
70 g isoja kapriksia
2 kpl suolakurkku
4 kpl kananmunan keltuainen

Aioli-parmesaanimajoneesi
1 dl raastettua parmesaania
1 kpl kananmuna
2½ dl neitsytrypsiöljyä
2 kpl hienonnettua valkosipulinkynttä
½ kpl lime
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
1 tl Dijon-sinappia

Raakakypsentämättömästä naudan ulkopaistista syntyy oivallinen pihvi. Puhdista lihasta kalvot ja jänteet. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi erittäin terävällä veitsellä. Mausta liharuohosipulilla, sinapilla, worcesterkastikkeella, tabascolla, mustapippurilla ja suolalla. Leikkaa suolakurkku ja kaprikset pieniksi kuutioiksi.

Herkullinen aioli-parmesaanimajoneesi antaa annokselle hienostuneen maun. Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuainen ja laita se tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, 1 tl suolaa sekä 1 tl sinappia. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljy ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Lisää valmiiseen majoneesiin raastettu parmesaani ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.

Muotoile lihasta pihvit lautasille ja nosta kananmunan keltuainen pihvin päälle sekä asettele suolakurkku- ja kapriskuutiot pihvin ympärille. Nauti leivän ja aioli-parmesaanimajoneesin kera!

Viinilasillinen

Mommessin Morgon Côte du Py, Ranska. Alkon nro 470377. Hinta 18,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, herukkainen, kukkainen.

Kuvat ja tekstit: Mikko Niemi / Aromipaja

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: