Paahdetut valkosipuliset kaaliviipaleet ja rakuunalla maustettu maustevoi sopivat loistavasti pippuripihvin seuraan. Aina välillä tekee mieli mureasta sisäfileestä valmistettuja pihvejä. Himon yllättäessä juhla-annos syntyy nopeasti ja vaivattomasti.
Pippuripihvi, rakuunamaustevoi ja valkosipuli-kaaliviipaleet (4 hlölle)
- 4 kpl naudan sisäfileepihvejä
- 1 tl suolaa
- 1-2 tl rouhittua mustapippuria
- nokare voita
- tilkka oliiviöljyä
- 1 kg keräkaalia
- ½ prk Pirkka rapea valkosipuli chili-seesamiöljyssä
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- (pinnalle juustoraastetta)
- 60 g voita
- 1-2 dl silputtuja tuoreita rakuunanlehtiä
- ripaus suolaa
Maistuvalla rapealla valkosipulilla maustetut kaaliviipaleet sopivat pippuripihvin kera
Sekoita kulhossa keskenään huoneen lämpöinen voi, silputtu rakuuna ja ripaus suolaa. Muotoile maustevoi folion sisälle pötköksi. Laita voi pakastimeen.
Leikkaa kaalikerä noin ½-1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita kaaliviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja mustapippuria. Lisää noin teelusikallinen rapeaa valkosipulitahnaa per yksi kaaliviipale.
Voit lisätä halutessasi hieman juustoraastetta kaaliviipaleiden päälle. Paahda kaaliviipaleita uunissa 200°C noin 20-30 minuuttia, kunnes kaali on kypsää ja kauniin väristä.
Mausta sisäfileepihvit suolalla ja mustapippurilla molemmilta puolin. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää siihen tilkka oliiviöljyä ja nokare voita. Kun voin kuohuminen loppuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista pihvejä noin 1-2 minuuttia molemmilta puolilta. Kauho paiston aikana pihvien päälle lusikalla voita. Anna pihvien vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Kokoa annokset valkosipulikaalista, pippuripihveistä ja rakuunamaustevoista.
Viinilasillinen
Tommasi Ripasso Valpolicella. Italia, Valpolicella. Alko nro 429567. Hinta 22,75€.
Tummanpunainen, keskitäyteläinen, mausteisen luumuinen, kypsä ja hennon tamminen.
Tommasi Amarone della Valpolicella Classico. Italia, Valpolicella. Alko nro 446477. Hinta 46,58€.
Syvänpunainen, erittäin täyteläinen, viikunaisen marjainen, tamminen ja lämmin.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja