Juhlat Kalaruoka Liharuoka Reseptit Yleinen

Aromipajan isänpäiväreseptit

4.9/5 - (11 votes)

Isänpäivänä monessa perheessä panostetaan ruoanlaittoon ja hyvään ruokaan. Mikä sopisikaan paremmin juhlaa paremmin, kuin hyvä ruoka! Poimi alta suosikkireseptisi ja valmista siitä isälle herkullinen ateria.

Alkuruokaideat

Sokerisuolattu lohi sulaa suussa

Herkullinen alkuruoka valmistuu sokerisuolatusta lohesta, avokadosta, limemajoneesista, pistaasimurusta ja kapriksista. Tätä annosta on vaikea vastustaa, kokeile vaikka!

Täyteläinen punajuuririsotto

Herkullisen risoton valmistaminen kotona ei ole vaikeaa. Punajuurista ja riistaliemestä valmistuu täyteläinen risotto, joka maistuu varmasti alkuruokana.

Valmista herkullinen tartar kotona

Tartarpihvi on raakana syötävä pihvi. Pihvi maustetaan worcesterkastikkeella, tabascolla, sinapilla, pippurilla, kapriksella, ruohosipulilla ja raa’alla keltuaisella. Tartarpihvissä on erityisen tärkeää, että liha on hyvälaatuista. Tartarin valmistaminen kotona ei ole vaikeaa!

Lohitartar ja lime-mascarpone

akunystyröitä hivelevän alkuruoan saat lohitartarista, basilikalla ja limellä maustetusta mascarpone-juustosta sekä saaristolaisleivästä.

Pääruokaideat

Pippuripihvi ja Hasselbackan perunat

Pippuripihvi on hienostunut ruoka vaativaankin makuun, kun sen valmistaa huolella. Aromaattinen Marsalaviinikastike ja Hasselbackan perunat kruunaavat aterian.

Peura, sieniraviolit ja portviinikastike

Täyteläisen portviinikastikeen hieno makeahko maku täydentää peuran hennon riistaista makumaailmaa. Kun vieraille saa laittaa parasta pöytään, on tämä annos vahva suosikkini!

Samettinen kurpitsa-sahramirisotto ja ahvenfileet

Herkullisen risoton valmistaminen kotona ei ole vaikeaa! Kurpitsat paahdetaan uunissa ja risotto maustetaan hienostuneella sahramilla. Rapeaksi paneroidut ahvenfileet valmistuvat kätevästi uunissa ja täydentävät risoton makumaailmaa entisestään.

Jälkiruokaideat

Pähkinäinen suklaakakku

Ei ole vuodenaikaa, jolloin täyteläinen ja suussa sulava suklaakakku ei maistuisi. Kun jälkiruokaan lisätään vielä paahdetut cashew- ja saksanpähkinät hunajan kera sekä makea aromaattinen jälkiruokaviini, on makunautinto itkua vailla valmis.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja