Täyteläinen punajuuririsotto

27.11.2020

Post image for Täyteläinen punajuuririsotto

Herkullisen risoton valmistaminen kotona ei ole vaikeaa. Punajuurista ja riistaliemestä valmistuu täyteläinen risotto, joka maistuu sekä alkuruokana että pääruokana. Valokuvasin värikkään risoton uusien lautasieni kanssa. Ammattilaisten suosima keittiötarviketukku E. Alhström on juuri avannut monipuolisen verkkokaupan, josta myös kuluttajat voivat ostaa lautasia ja muita keittiötarvikkeita.

Käypä tsekkaamassa valikoima: www.eahlstrom.fi/kuluttajille

Täyteläinen punajuurisotto (4 hlölle)

• 3 dl risottoriisiä
• 500 g punajuuria
• 3 kpl salottisipuleita
• 2 dl punaviiniä
• 8-10 dl riistalientä tai kanalientä (Ö villiriistaliemi)
• 1 prk mascarponejuustoa
• 100 g parmesanijuustoa
• 130 g normaalisuolaista voita

Kuori punajuuret. Leikkaa puolet punajuurista neljään osaan ja keitä lohkot vedessä täysin kypsiksi (puolisen tuntia). Kaada keitinvesi pois ja soseuta punajuuret tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella voin kanssa (30g) samettiseksi pyreeksi. Lämmitä riistaliemi kattilassa kiehuvaksi. Lisää liemen joukkoon punajuuripyree.

Kuori ja hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi. Leikkaa toinen osa punajuurista erittäin pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kasarissa nokare voita ja lisää siihen sipulit ja kuutioidut punajuuret. Kuullota miedolla lämmöllä sipuli-punajuuriseosta koko ajan hämmentäen noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon risottoriisi ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Kaada punaviini kasariin. Anna viinin imeytyä riisiin. Lisää vähitellen risottoon kuumaa riista-punajuurilientä. Seoksen tulee kiehua kevyesti poreilemalla. Muista hämmentää risottoa koko ajan Lisää nestettä, kunnes riisi on kypsää. Eri riisimerkit vaativat hieman eri määrän nestettä. Riisi vaatii kypsyäkseen noin 15-22 minuuttia. Risoton tulee olla koostumukseltaan löysähköä. Lisää lopuksi risoton joukkoon mascaponejuusto, parmesaaniraaste ja voi sekä ota risotto pois liedeltä. Anna sen vetäytyä viisi minuuttia ennen tarjoilua.

E. Ahlström Group Oy on suomalainen vuonna 1913 perustettu kattaus- ja keittiötarvikkeiden sekä ravintolakalusteiden tukkuliike. Einar Ahlströmillä oli vuodesta 1913 lasi- ja posliinimyymälä Helsingin Roobertinkadulla, joka myi puristelasituotteita. Vuonna 1960 E. Ahlström Oy laajensi toimialaansa kodintarvikkeista ammattikäyttöön tarkoitettuihin astioihin ja muihin ravintoloiden keittiöissä ja saleissa tarvittaviin tuotteisiin. Ravintolatarvikkeista tuli pian yrityksen päätoimiala.

Nyt myös kuluttajilla on mahdollisuus ostaa upeita lautasia, aterimia, laseja ja muita keittiötarvikkeita juuri avatusta verkkokaupasta.
Käy tutustumassa verkkokauppaan: www.eahlstrom.fi/kuluttajille

Viinilasillinen

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 13,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, hennon yrttinen, mineraalinen.

Borgo Salcetino Lucarello Riserva, Italia. Alkon nro 443037. Hinta 22,89€
Keskitäyteläinen, tanniininen, karpaloinen, kirsikkainen, kevyen viikunainen, nahkainen.

Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut, Etelä-Afrikka. Alkon nro 520977. Hinta 16,49€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, vadelmainen, herukkainen, upean paahteinen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: