Liharuoka Reseptit Yleinen

Välimeren maistuva kanamureke

4.9/5 - (40 votes)

Herkullinen Välimeren kanamureke täytetään aurinkokuivatuilla tomaateilla, oliiveilla ja mozzarellalla. Kanan jauheliha on vähärasvaista ja edullista. Kanamurekkeen kanssa voit tarjoilla mieleistäsi lisuketta. Itse nautin sen perunamuusin kera.

Välimeren maistuva kanamureke (6-8 hlölle)

Välimeren mauilla täytetty kanamureke on herkkuruokaa

Lisää sekoituskulhoon kananmunat, tomaattipyree, pippuri, suola ja korppujauhot. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Vaivaa kanan jauheliha joukkoon ja anna murekeseoksen maustua 15 minuuttia.

Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit. Leikkaa mozzarellapallot puoliksi.

Voitele pitkulainen leipävuoka. Lisää vuokaan 2/3 kanamureketaikinasta. Painele kostein käsin mureketaikina vuoan reunoille. Lisää keskelle jäävään onkaloon aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja mozzarellapalat. Peitä mureke lopulla mureketaikinalla. Paista mureketta 180°C uunissa 40 minuuttia. Anna murekkeen vetäytyä 10 minuuttia. Kumoa mureke leikkuulaudalle ja leikkaa siitä veitsellä annospaloja.

Viinilasillinen

Hewitson Baby Bush Mourvèdre, Australia. Alkon nro 448047. Hinta 16,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karhunvatukkainen, luumuinen, karpaloinen, kevyen pippurinen.

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Hinta 21,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kevätkukkainen.

Masi Campofiorin, Italia. Alkon nro 006364. Hinta 16,89€.
Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, punaherukkainen, luumuinen, kevyen mausteinen, yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja