Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Perunamunakas on loistava lounas

4.9/5 - (23 votes)

Perunamunakkaasta saat helposti täyttävän lounaan. Perunamunakkaan päälle kasataan rapealla chili-valkosipulilla maustettua majoneesia, graavilohta ja Mimis versosalaattia.

Perunamunakas, graavilohi ja valkosipulimajoneesi (4-6 hlölle)

  • 750 g Oolannin valkosipuliperunoita (pakaste)
  • 7 kpl kananmunia
  • 1 dl tuoretta silputtua persiljaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ dl oliiviöljyä

Espanjalaisesta munakkaasta valmistuu täyttävä lounas

Lisää oliiviöljy isolle paistinpannulle. Kuumenna öljy. Kaada jäiset valkosipuliperunat pannulle ja paista niitä kymmenen minuuttia välillä sekoittaen. Lisää joukkoon suola, mustapippuri ja persiljasilppu. Sekoita munien rakenne kulhossa rikki. Lisää munat pannulle ja sekoita kaikki tasaiseksi.

Kypsennä munakasta keskilämmöllä 15-20 minuuttia. Käännä perunamunakas lautasen avulla. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.

Valmista valkosipulimajoneesi sekoittamalla valmismajoneesin joukkoon rapeista valkosipuleista valmistettua tahnaa. Anna majoneesin maustua jääkaapissa vähintään 10 minuuttia.

Kokoa annokset lisäämällä perunamunakaspalan päälle majoneesia, versosalaattia ja graavilohta.

Viinilasillinen

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Hinta 19,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kukkainen.

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, limettinen, omenainen, päärynäinen, mineraalinen, petrolinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja