Juhlat Kalaruoka Liharuoka Reseptit Yleinen

Reseptit isänpäivän juhlaruokaan

4.9/5 - (42 votes)

Isänpäivänä keittiössä saa poreilla ja tuoksua – onhan hyvä ruoka paras tapa juhlistaa isää! Valitse alta resepti, joka saa veden kielelle, ja hemmottele isää omatekoisella herkkuaterialla.

Alkuruokareseptit

Italialainen herkkuruoka vitello tonnato valmistetaan perinteisesti vasikanpaistista. Mielestäni loistava annos valmistuu myös riimihärästä. Riimihärkä on kevyesti suolattua ja maustettua naudan fileetä, joka nautitaan carpaccion tavoin raakana. Kiireinen kokki ostaa sen valmiina lihatiskiltä.

Herkullisen alkuruoan tai tapaksen valmistaminen voi olla helppoa kuin heinän teko. Kylmäsavulohiviipaleet täytetään jäätelökauhan avulla piparjuurella maustetulla tuorejuustolla. Lisäksi valmistetaan ihania friteerattuja kapriksia.

Pääruokareseptit

Polignac herkullisen kalaruokareseptin yhteydessä tarkoittaa, että kala on ensin keitetty valkoviinissä ja sitten gratinoitu herkkusienikastikkeen kanssa uunissa. Kuha Polignac on ollut lapsuuden kodissani luottoresepti, jota on lukuisia kertoja tarjoiltu vieraille. Järkyttävän hyvää edelleen!

Klassinen ranskalainen ruoka, Supremes de volaille à blanc, on täydellinen esimerkki siitä, kuinka yksinkertaisista raaka-aineista voi syntyä ylellinen ja elegantti ateria. Mehevä kananrinta saa seurakseen samettisen kermakastikkeen, joka saa makunsa portviinistä ja lihaliemestä – lopputuloksena on pehmeä, täyteläinen ja hienostunut makuelämys.

Jälkiruokareseptit

Crema Catalana eli espanjalainen maitovanukas on suosittu jälkiruoka Espanjassa. Sen valmistus eroaa hieman serkkunsa Crème Brûléen valmistuksesta. Crema Catalanaa ei tarvitse kypsentää uunissa ja sen makumaailma koostuu vaniljasta, kanelista, appelsiinista ja sitruunasta. Crema Catalana valmistetaan maidosta kerman sijasta, joten se on myös serkkuaan hieman kevyempi.

Tarte Tatin syntyi vahingossa, kun Tatinin toinen sisaruksista poltti vahingossa voi-sokeriseoksen pohjaan. Legenda oli syntynyt! Aromipajan versiossa keikauspiirakkaan lisätään pistaasipähkinämurua ja se nautitaan pistaasijäätelön kera.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja