Italialainen herkkuruoka vitello tonnato valmistetaan perinteisesti vasikanpaistista, mutta sitä on aika vaikea saada Suomesta. Mielestäni loistava annos valmistuu myös riimihärästä. Riimihärkä on kevyesti suolattua ja maustettua naudan fileetä, joka nautitaan carpaccion tavoin raakana. Kiireinen kokki ostaa sen valmiina lihatiskiltä.
Herkullinen riimihärkä tonnato (4 hlölle)
- 300 g riimihärkää (löytyy usein hyvien ruokakauppojen leikkeletiskiltä)
- 4 tl rouhittua mustapippuria viimeistelyyn
- 1 prk tonnikalaa öljyssä
- 4 kpl sardellifileetä (voit korvata anjoviksella)
- 2 rkl kapriksia
- 1 tl Dijon-sinappia
- 3 rkl sitruunamehua
- 2 dl täysmajoneesia
- 1 dl parmesaanijuustolastuja
Riimihärän ja tonnikalakastikkeen liitto on hurmaava
Laita tonnikala, sardellifileet, kaprikset, dijoninsinappi, sitruunamehu, majoneesi ja parmesanlastut tehosekoittimeen. Aja tonnatotahna tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Lisää joukkoon majoneesi ja sekoita kastike tasaiseksi. Kastikkeen pitäisi olla hivenen valuvaa.
Nostele lautasten pohjalle tonnato-kastiketta ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Asettele ohuet riimihärkäsiivut tonnaton päälle. Levitä riimihärän päälle lisää tonnikalakastiketta. Viimeistele annos vasta rouhitulla mustapippurilla.
Viinilasillinen
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.
Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.