Juhlat Kasvisruoka Reseptit Yleinen

Mehevät tomaattirisotolla täytetyt tomaatit

4.9/5 - (26 votes)

Mehevät tomaattirisotolla täytetyt uunitomaatit ovat vaivansa arvoisia. Tomaattirisoton liemi valmistetaan tomaateista pois koverrettavasta sisuksesta. Risoton täyteläisen maun takaa risottoon käytettävä Västerbottenjuusto.

Mehevät tomaattirisotolla täytettävät tomaatit (6 hlölle)

Meheviä tomaattirisotolla täytettyjä uunitomaatteja on vaikea vastustaa

Pese tomaatit huolella. Leikkaa niistä kannan puoleinen yläosa pois. Koverra varovasti tomaattien sisusta talteen ruokalusikalla. Poista kannat ja laita tomaatit tehosekoittimeen. Lisää tehosekoittimeen kirsikkatomaatit, kasvisfondi, tomaattipyree ja hienonnettu tuore timjami. Aja tomaattiliemi samettiseksi. Voit tehdä tämän myös sauvasekoittimella. Laita tomaattiliemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne kevyesti kattilassa ja lisää mukaan riisi. Lisää joukkoon punaviini ja anna viinin imeytyä riisiin. Ala kypsentämään risottoa koko ajan hämmentäen ja pikkuhiljaa tomaattilientä lisäten. Kun risotto alkaa poreilemaan, kypsennä sitä 16-20 minuuttia. Kun riisi sopivan napakkaa mutta kypsää, poista se lämmöltä ja sekoita mukaan voi ja raastettu Västerbottenjuusto. Mausta risotto lopuksi suolalla, pippurilla.

Täytä koverretut tomaatit tomaattirisotolla ja asettele ne voideltuun uunivuokaan. Paista tomaatteja uunissa 200°C 30 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Laita tomaattien leikattu kantapala tomaattien päälle viimeiseksi 10 minuutiksi.

Viinilasillinen

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,91€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, hunajameloninen, sitruksinen, päärynäinen, kukkainen.

Llai Llai Pinot Noir, Chile. Alkon nro 438117. Hinta 13,68€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, vadelmainen, kirsikkainen, herukkainen, kevyen mausteinen.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi ja Mutti