Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Ruskistettu voi kruunaa sillilautasen

4.9/5 - (27 votes)

Suomalaiset rakastavat uusia perunoita ja silliä. Tyypillisesti uusien perunoiden kanssa nautitaan nokare voita. Kokeilepas korvata voinokare ruskistetulla voilla ja saat makunautinnosta vielä paremman. Kaiken lisäksi sillilautasen saat valmistettua helposti yhdelle tarjoiluvadille.

  • 1 prk (n. 250g) silliä (valitse oma suosikkisi)
  • 500 g uusia perunoita
  • 6 kpl kananmunia
  • 50-100 g voita
  • 1 dl silputtua tuoretta ruohosipulia
  • suolaa perunoiden keitinveteen
  • (50 g kapriksia)

Sillilautanen on suomalaisten kesäruokasuosikki

Pese perunat juuresharjalla puhtaaksi. Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä.

Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen siten, että ne peittyvät kokonaan veden alle. Laita kattila liedelle ja käänne lieden teho maksimille. Kun vesi alkaa kiehumaan, odota 1 minuutti. Käännä liesi pois päältä ja anna kanamunien olla kuumassa vedessä 10 minuuttia. Jäähdytä kanamunat kylmän veden alla. Näin saat täydellisiä kananmunia ja säästät energiaa. Kuori kananmunat ja leikkaa ne lohkoiksi.

Kuumenna voi kattilassa keskilämmöllä ja heiluttele kattilaa voin sulaessa ja vaahdotessa. Kun voi on kullanruskeaa, nosta kattila pois levyltä. Tällöin ruskistetusta voista erottuu pähkinäinen tuoksu. Ole varovainen, sillä voi kärähtää helposti.

Leikkaa sillinpalat tarpeen mukaan hieman pienemmiksi annospaloiksi.

Jos olet kapristen ystävä, suosittelen lisäämään niitä annokseen. Pilko kaprikset pieniksi paloiksi. Jätä muutama varrellinen kapris koristeeksi.

Kokoa sillilautanen tarjoiluvadille halkaistuista uusista perunoista, sillistä, kanamunanlohkoista ja kapriksista. Viimeistele sillilautanen kaatamalla sen päälle ruskittu voi. Koristele annos vielä silputulla ruohosipulilla. Annoksen voi nauttia lämpimänä tai kylmänä.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.

Fragància de Marta, Espanja. Alkon nro 430627. Hinta 14,49€.
Kuiva, hapokas, metsämarjainen, sitruksinen, kirsikkainen, herukkainen, kukkainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close