Kvinoasta ja korealaisesta Gochujang-chilitahnasta valmistuu nopeasti herkulliset kasvispihvit. Miedosti pähkinäiseltä maistuva kvinoa on todellinen terveyspommi, joka sisältää aminohappoja, kuitua, pehmeää rasvaa ja kivennäisaineita. Kvinoaa viljellään myös Suomessa.

Korealaiset Cochujang-tahnalla maustetut kvinoa-pihvit (4 hlölle)
- 3 dl kvinoaa
- 2 tl Gochujang-chilitahnaa
- 5 vartta kevätsipulia
- 2+1 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl kananmuna
- suolaa
Korealainen Gochujang-chilitahna maustaa kvinoapihvit
Kaada kvinoa tiheäverkkoiseen siivilään ja huuhdo sitä lämpimän veden alla viisi minuuttia. Laita kvinoa kulhoon ja kaada sen päälle kylmää vettä siten, että se juuri ja juuri peittyy. Lisää sekaan 2 rkl oliiviöljyä. Anna kvinoan turvota kulhossa viisi minuuttia. Valuta ylimääräinen vesi pois.
Paahda kvinoaa paistinpannulla keskikovalla lämmöllä viisi minuuttia sitä koko ajan sekoittaen. Leikkaa kevätsipuli silpuksi. Kaada kvinoa kulhoon ja lisää joukkoon Gochujang-chilitahna, kananmuna ja kevätsipulisilppu. Sekoita pihviseos hyvin.
Muotoile käsin tai muotin avulla pihvit ja paista ne oliiviöljyssä rapeiksi paistinpannulla molemmilta puolin.

Viinilasillinen
Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.
Castellblanch Cava Seco, Espanja. Alko nro 008971. Hinta 12,99€.
Puolikuiva, miellyttävän hapokas, päärynäinen, hedelmäinen, yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
