Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Perunamunakasta ja savuporoa

4.9/5 - (26 votes)

Perunamunakkaasta saat helposti täyttävän lounaan tai illanistujaisruoan. Perunamunakkaan päälle kasataan valkosipuleilla ja yrteillä maustettua creme fraichea, kylmäsavuporoa, pinaatinlehtiä ja raastettua piparjuurta.

Perunamunakasta ja savuporoa (4-6 hlölle)

  • 750 g Oolannin valkosipuliperunoita (pakaste)
  • 7 kpl kananmunia
  • 1 dl tuoretta silputtua persiljaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ dl oliiviöljyä

Espanjalaisesta munakkaasta saat herkullisen lounaan tai illanistujaisruoan

Lisää oliiviöljy isolle paistinpannulle. Kuumenna öljy. Kaada jäiset valkosipuliperunat pannulle ja paista niitä kymmenen minuuttia välillä sekoittaen. Lisää joukkoon suola, mustapippuri ja persiljasilppu. Sekoita munien rakenne kulhossa rikki. Lisää munat pannulle ja sekoita kaikki tasaiseksi.

Kypsennä munakasta keskilämmöllä 15-20 minuuttia. Käännä perunamunakas lautasen avulla. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.

Kokoa annokset lisäämällä perunamunakaspalan päälle creme fraichea, pinaatinlehtiä, suikaloitua savuporoa ja raastettua tuoretta piparjuurta.

Viinilasillinen

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Hinta 19,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kukkainen.

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, limettinen, omenainen, päärynäinen, mineraalinen, petrolinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close