Kylmäsavuporomurusta valmistuu nopeasti herkullinen pasta arjen tai viikonlopun kiireessä. Poropasta tehdään pannulla tai kasarissa, joten samalla minimoidaan tiskin määrä. Poropasta maistuu koko perheelle.
Herkullinen kylmäsavuporopasta (4-6 hlölle)
- 150 g kylmäsavuporoa ruoheena
- 1 kpl sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- 1 prk Mutti tomaattimurskaa
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 3 rkl lihafondia
- 250 g Koskenlaskija savuporo sulatejuustoa
- 2 dl ruokakermaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl timjamia
- 500 g pastaa
- tilkka oliiviöljyä
Kylmäsavuporopasta valmistuu nopeasti
Kuori sipuli ja valkosipulit sekä hienonna ne. Kuullota sipuleita kasarissa tilkassa oliiviöljyä 5 minuuttia. Kaada kasariin tomaattimurska, punaviinietikka, lihafondi, mustapippuri ja timjami. Keitä aineksia 10 minuuttia.
Lisää kasariin paloiteltu Koskenlaskija-juusto, ruokakerma ja kylmäsavuporo. Keitä pastakastiketta, kunnes juusto on sulanut. Lisää kasariin pasta ja kypsennä sitä noin 10 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
Viinilasillinen
Chavin Cabernet Sauvignon, Ranska. Alkon nro 463337. Hinta 10,98€.
Täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, luumuinen, vadelmainen, kukkainen.
Llai Llai Pinot Noir, Chile. Alkon nro 438117. Hinta 13,68€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, vadelmainen, kirsikkainen, herukkainen, kevyen mausteinen.
Hewitson Baby Bush Mourvèdre, Australia. Alkon nro 448047. Hinta 16,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karhunvatukkainen, luumuinen, karpaloinen, kevyen pippurinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja