Todella herkullinen salaatti valmistuu käden käänteessä mehevistä kirsikkatomaateista, bufala mozzarellasta, hernepestosta ja paahdetuista pinjansiemenistä. Tätä herkkua kannattaa ehdottomasti kokeilla heti tänään!
Tomaattia, mozzarellaa, hernepestoa ja pinjansiemeniä (4 hlölle)
- 500 g (2 rasiaa) kirsikkatomaatteja
- 2 kpl Mozzarella di bufala palloja
- 200 g herneitä (pakaste)
- 100 g pinjansiemeniä
- 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
- ½ ruukkua tuoretta basilikaa
- noin 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunan mehua
- sormisuolaa
- rouhittua mustapippuria
Valmista ensin hernepesto. Paahda kaikki pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Varo, sillä siemenet palavat helposti. Laita tehosekoittimeen 200 g sulatettuja pakasteherneitä, 1 dl pinjansiemeniä (lopuilla koristetaan annos), 1 dl parmesaanijuustoa, puolikikkaan basilikaruukun lehdet, ½ dl oliiviöljyä, 2 rkl sitruunan mehua, 1 tl sormisuolaa ja 1 tl rouhittua mustapippuria. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.
Pese ja kuivaa kirsikkatomaatit. Halkaise tomaatit. Valuta mozzarellat ja halkaise ne. Jokaiseen annokseen tulee puolikas mozzarellapallo. Annostele lautasten keskelle puolikas mozzarella ja sen ympärille tomaatit. Lisää annoksiin nokare hernepestoa. Mausta annokset ripauksella sormisuolaa, rouhitulla mustapippurilla ja lorauksella hyvälaatuista oliiviöljyä. Viimeistele annokset paahdetuilla pinjansiemenillä.
Viinilasillinen
Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 13,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi