Juhlat Kalaruoka Leivonta Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Mehevä juustoinen savulohi-sipulipiirakka

4.9/5 - (38 votes)

Syksyllä on aika nauttia juustoisesta ja ihanan mehevästä savulohi-sipulipiirakasta. Herkullinen savulohella, sipulilla ja juustolla täytetty piirakka häviää pöydästä alta aikayksikön.

Mehevä cheddar-savulohi-sipulipiirakka (6-8 hlölle / iso piirakkavuoka)

  • 1 prk (200g) maitorahkaa
  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Mehevä savulohi-sipulipiirakka on syntisen hyvää

Sekoita kulhossa maitorahka ja voi. Lisää seokseen vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi. Painele taikina ison voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Laita vuoka jääkaappiin.

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuliviipaleita tilkassa öljyä paistinpannulla 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja makean makuisia. Leikkaa kylmä- ja lämminsavulohipalat kuutioiksi. Raasta cheddarjuusto raasteeksi. Sekoita paistetut sipulit, savulohipalat, juustoraaste, kuohukerma ja kananmunat. Lisää seos piirakkapohjan päälle tasaisesti.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200°C noin 30-40 minuuttia, kunnes piirakka saa upean värin ja pohja on kypsä. Anna vetäytyä hetki ennen nauttimista.

Viinilasillinen

Alma Portuguesa 1l muovipullo, Portugali. Alkon nro 491308. Hinta 12,59€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, boysenmarjainen, kirsikkainen, herukkainen, kevyen mausteinen.

Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, Uusi-Seelanti. Alkon nro 943097. Hinta 16,99€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruunainen, ananaskirsikkainen, miellyttävän paahteinen.

Les Celliers de Vétroz Pinot Noir, Sveitsi. Alkon nro 473587. Hinta 18,50€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, punamarjainen, luumuinen, mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja