Jogurttipohjainen myskikurpitsapiirakka on ihanan helppo herkku, joka hurmaa mehevyydellään! Reseptissä ei tarvitse nähdä vaivaa erillisen pohjan kanssa, sillä kaikki ainekset sekoitetaan samaan taikinaan. Tämä piirakka katoaa pöydästä nopeammin kuin uskotkaan!

Suussa sulava kurpitsapiirakka
- 1 kpl (n. 800g) myskikurpitsa
- 1 prk (300g) turkkilaista jogurttia
- 120 g voita
- 3 kpl kananmuna
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 3½ dl vehnäjauhoja
- (1 tl tomusokeria)
Mehevää jogurttista kurpitsapiirakkaa on vaikea vastustaa
Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita kulhossa jogurtti ja voi. Lisää seokseen kananmunat, sokeri, vaniljasokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi.
Leikkaa myskikurpitsasta molemmat päät veisellä pois. Kuori kurpitsa kuorimaveitsellä. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa. Poista ruokalusikalla rihmasto ja siemenet. Leikkaa molemmat puolikkaat halki pituussuunnassa. Leikkaa kurpitsapalat ohuiksi siivuiksi. Lisää kurpitsasiivut taikinaan ja sekoita hyvin.
Kaada kurpitsapiirakkataikina voideltuun irtopohjavuokaan halkaisijaltaan 24-28cm.
Paista kurpitsapiirakkaa uunin keskitasolla 160°C noin 50-60 minuuttia, kunnes piirakka saa upean värin ja on kypsä. Anna piirakan vetäytyä puoli tuntia ennen nauttimista. Ripottele tomusokeria siivilän avulla piirakan päälle. Nauti piirakka halutessasi vaniljakastikkeen kera.

Viinilasillinen
Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkon nro 336016. Hinta 12,99€.
Meripihkanruskea, makea, rusinainen, appelsiininkuorinen, hunajainen, kukkainen.
Gancia Asti Dolce, Italia. Alkon nro 008901. Hinta 12,99€.
Makea, keskihapokas, päärynäinen, sitrusmarmeladinen, persikkainen, kukkainen.
Michel Schneider Silvaner Eiswein, Saksa. Hinta noin 18€.
Makea, miellyttävän hapokas, hunajainen, hennon viikunainen ja taatelinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
