Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Port Salut juustolla gratinoidut punasipulit

4.9/5 - (32 votes)

Port Salut on alkuperäisesti trappistimunkkien valmistama kypsytetty juusto. Se sopii loistavasti punasipulien gratinoimiseen. Tarjoile juustoiset punasipulit lihan tai kanan kanssa. Sipulit sopivat loistavasti myös tapaspöytään.

Port Salut juustolla gratinoidut sipulit ovat loistava tapas

Halkaise punasipulit ja poista niiden kuori. Voitele muffinssivuoat oliiviöljyllä ja asettele sipulin puolikkaat niihin. Mausta sipulit ripauksella suolaa ja mustapippuria. Nostele juustoraaste sipuleiden päälle. Paista sipuleita uunissa 200°C puoli tuntia, kunnes sipulit ovat kypsiä.

Jos käytät metallisia muffinssikuppeja, voit kypsentää sipulit myös grillissä.

Nauti gratinoidut sipulit sellaisenaan tai valitsemasi lisukkeen kera.

Bestheim Pinot Gris Premium Reserve, Ranska. Alkon nro 909317, Hinta 13,99€.
Kuiva, keskihapokas, aprikoosinen, omenainen, kevyen sitruksinen, hienon mausteinen.

Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.

Castellblanch Cava Seco, Espanja. Alko nro 008971. Hinta 12,98€.
Puolikuiva, miellyttävän hapokas, päärynäinen, hedelmäinen, yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi