Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Helppo Cavi-Art skagenleipä

4.9/5 - (28 votes)

Herkullinen alkuruoka- tai iltapalaleipä valmistuu kädenkäänteessä. Cavi-Artista ja katkaravuista saat helposti maistuvan ja näyttävän leivän. Jos valmistat mäti-skagentahnan valmiiksi jo aiemmin, kestää leipien kokoaminen vain muutaman minuutin.

Herkullinen ja helppo Cavi-Art-skagenleipä (4 hlölle)

Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Sekoita kulhossa katkarapuvut, jäämerensalaatti, majoneesi, sitruunamehu, mustapippuri ja ½ purkkia merileväkaviaaria. Anna tahnan maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

Paahda leivät kauniin värisiksi. Voitele leivät kevyesti voilla. Lisää leipäviipaleiden päälle halkaistu paahdettu paprika. Nostele merilevä-katkarapuskagen tasaisesti leipien päälle. Koristele leivät merileväkaviaarilla ja muutamalla tillinoksalla.

Viinilasillinen

Les Fumées Blanches Organic Sauvignon Blanc, Ranska. Alkon nro 506137. Hinta 13,99€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, omenainen, valkoherukkainen, yrttinen.

Torres Clos Ancestral Forcada Xarel-lo Organic, Espanja. Alko nro 927925. Hinta 17,98€.
Kuiva, hapokas, upean yrttinen, sitruksinen, hedelmäinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja