Herkullinen alkuruoka- tai iltapalaleipä valmistuu kädenkäänteessä. Cavi-Artista ja katkaravuista saat helposti maistuvan ja näyttävän leivän. Jos valmistat mäti-skagentahnan valmiiksi jo aiemmin, kestää leipien kokoaminen vain muutaman minuutin.
Herkullinen ja helppo Cavi-Art-skagenleipä (4 hlölle)
- 1 prk (200g) Hyvä Apaja jäämerensalaatti
- 200 g katkarapuja
- 1 dl maustamatonta majoneesia
- 1 rkl sitruunanmehua
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 prk Cavi-Art merileväkaviaaria
- 4-8 viipaletta mielestäni leipää
- 1 prk paahdettuja paprikoita
- muutama tuore tillinoksa koristeluun
- voita leipien voiteluun
Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Sekoita kulhossa katkarapuvut, jäämerensalaatti, majoneesi, sitruunamehu, mustapippuri ja ½ purkkia merileväkaviaaria. Anna tahnan maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
Paahda leivät kauniin värisiksi. Voitele leivät kevyesti voilla. Lisää leipäviipaleiden päälle halkaistu paahdettu paprika. Nostele merilevä-katkarapuskagen tasaisesti leipien päälle. Koristele leivät merileväkaviaarilla ja muutamalla tillinoksalla.
Viinilasillinen
Les Fumées Blanches Organic Sauvignon Blanc, Ranska. Alkon nro 506137. Hinta 13,99€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, omenainen, valkoherukkainen, yrttinen.
Torres Clos Ancestral Forcada Xarel-lo Organic, Espanja. Alko nro 927925. Hinta 17,98€.
Kuiva, hapokas, upean yrttinen, sitruksinen, hedelmäinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja