Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Näin saat lehtikaalisalaatista syntisen hyvää

4.8/5 - (82 votes)

Lehtikaalista saat taivaallisen hyvää maustamalla sen sitruunalla, oliiviöljyllä ja sormisuolalla. Lehtikaalin hieman puumainen rakenne pehmittyy silkkiseksi. Tätä reseptiä kannattaa kokeilla jo tänään!

Sitruunainen lehtikaalisalaatti (4 hlölle)

  • 2 pussia (yht. 200g) lehtikaalia
  • 1/2 kpl sitruuna
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 l leipäkuutioita
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 tl sormisuolaa
  • 2 dl parmesaanilastuja

Lehtikaalin hierominen pehmittää sen silkkiseksi

Huuhtele lehtikaalit hyvin ja kuivaa ne. Poista veitsellä lehtikaaleista kova keskiruoti. Revi lehtiosat pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää kulhoon puolikkaan sitruunan mehu, oliviiöljy ja sormisuola. Hiero lehtikaalipaloja kädellä 5 minuutin ajan. Tällöin ne pehmenevät.

Sekoita 1/2 dl oliiviöljyä, yksi puserrettu valkosipulin kynsi ja sormisuola kulhossa. Laita noin 1 x 1 cm:n kokoiset leipäkuutiot uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele oliiviöljyseos leipäkuutioiden päälle. Paista leipäkuutioita uunin keskiosassa 200°C noin 7-12 minuuttia, kunnes ne ovat kullan ruskeita.

Kokoa lehtikaalisalaatti asettelemalla tarjoiluvadin pohjalle lehtikaalit. Lisää niiden päälle krutongit ja parmesaanilastut.

Viinilasillinen

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.

Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 19,98€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, klementiininen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja