Juhlat Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Tonnikalaleivät ovat koko perheen suosikki

4.7/5 - (29 votes)

Maistuva ruisleipä valmistuu käden käänteessä. Ruisleipien päälle tulee persimonia, pinaattia ja syntisen hyvää tonnikalatahnaa. Nämä leivät maistuvat lounaaksi, välipalaksi tai iltapalaksi.

Aromipajan tonnikalaruisleivät (6 leipää)

  • 6 palaa ohuita ruisleipiä
  • 2 kpl kypsiä persimoneja
  • 1 prk tonnikalaa
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 4 rkl mätitahnaa
  • 50 g tuoretta pinaattia

Aromipajan tonnikalatahnaruisleivät maistuvat koko perheelle

Varmista, että persimonit ovat kypsiä. Jos ostit kaupasta raakoja persimoneja, anna niiden kypsyä huoneenlämmössä muutama päivä. Pese persimonit ja leikkaa ne viipaleiksi.

Sekoita tonnikala, ranskankerma ja mätitahna kulhossa tasaiseksi tahnaksi.

Kokoa leivät nostelemalla niiden päälle persimonviipaleita, tuoreita pinaatinlehtiä ja tonnikalatahnaa.

Viinilasillinen

Wolfberger Crémant d’Alsace Brut, Ranska. Alkon nro 008814. Hinta 16,99€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, tasapainoinen.

Les Fumées Blanches Organic Sauvignon Blanc, Ranska. Alkon nro 506137. Hinta 13,49€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, omenainen, valkoherukkainen, yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja