Juhlat Liharuoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Tartar & uppomuna

4.8/5 - (33 votes)

Tartarpihvi on raakana syötävä pihvi, jossa liha on joko terävällä veitsellä irti raaputettua, hienoksi hakattua tai jauhettua lihaa. Tartarin valmistaminen kotona ei ole vaikeaa. Uppomuna sopii erittäin hyvin tartarin kanssa nautittavaksi.

Naudanliha tartar uppomunalla (4 hlölle)

  • 400 g naudan sisäpaistia tai fileetä
  • 2 tl worcesterkastiketta
  • 1 tl tabascoa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1/2 ruukkua ruohosipulia
  • 1/2 dl kapriksia
  • 1/2 dl hillosipuleita
  • 1/2 kpl raastetun limen kuori
  • 1/2 dl majoneesia
  • 1 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 2 tl sormisuolaa
  • 4 kpl kananmunaa
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa

Puhista lihasta kalvot ja jänteet huolellisesti. Leikkaa liha ohuiksi ”pihveiksi”, jotka kuutioit hienoksi terävällä veitsellä. Lihan leikkaaminen onnistuu parhaiten, kun pidät lihaa hetken pakastimessa. Leikkaa ruohosipuli, kaprikset ja hillosipulit pienen pieneksi. Mausta tartarliha worcesterkastikkeella, tabascolla, sinapilla, ruohosipulilla, kapriksilla, hillosipuleilla, limen kuorella, majoneesilla, mustapippurilla ja suolalla. Siirrä valmis tartar kylmään tarjoiluun saakka.

Uppomunan valmistaminen ei ole vaikeaa

Riko kananmunat pieniin kuppeihin siten, että niiden rakenne ei hajoa. Laita kattilaan 2 litra vettä ja ½ dl väkiviinaetikkaa. Älä mausta uppomunien keitinlientä tässä vaiheessa suolalla, sillä suola huonontaa uppomunien rakennetta. Kun vesi-etikkaseos kiehuu rauhallisen tasaisesti (ei liian kovaa), tee veteen pyörivä liike kauhalla tai lusikalla. Kumoa vauhdikkaasti yksi kananmuna kupista pyörteeseen. Anna kananmunan kiehua tasan kaksi minuuttia, jonka jälkeen nosta se varovasti reikäkauhalla lautaselle. Mausta hyppysellisellä suolaa sekä valkopippurilla. Keitä jäljelle jääneet kananmunat vastaavasti. Jos olet varovainen, voit keittää kaksi kananmunaa samanaikaisesti. Anna uppomunien jäähtyä.

Kokoa tartarpihvit lautaselle pyöreällä muotilla. Lisää tartarpihvien päälle uppomunat.

Viinilasillinen

Mommessin Morgon Côte du Py, Ranska. Alkon nro 470377. Hinta 20,88€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, herukkainen, kukkainen.

Chianti Ruffino, Italia. Alkon nro 007011. Hinta 14,49€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hennon karpaloinen, kevyen yrttinen.

Villa Cafaggio Chianti Classico, Italia. Alkon nro 449567. hinta 20,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, mausteinen, puolukkainen, mausteinen, laadukas.

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close