Juhlat Liharuoka Reseptit Yleinen

Tonnatoleipä paahtopaistista ja kalkkunasta

4.9/5 - (20 votes)

Italialaisen klassikon, vitello tonnaton, kastikkeesta valmistuu helposti suussa sulava herkkuleipä. Tonnatokastikkeen valmistaminen kotona käy käden käänteessä. Leipä täytetään paahtopaisti- ja kalkkunasiivuilla.

Helppotekoinen tonnatoleipä paahtopaistista ja kalkkunasta (6 hlölle)

  • 1 prk tonnikalaa öljyssä
  • 4 kpl sardellifileetä
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 dl täysmajoneesia
  • 1 dl parmesaanijuustolastuja
  • 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 4 rkl kapriksia
  • 1 ruukku rucolaa

Tonnatokastike on helppo valmistaa myös kotona

Valuta ylimääräinen öljy pois tonnikalapurkista. Lai­ta tonnikala. sardellifileet, puolet kapriksista (2 rkl), dijoninsinappi­ ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Aja tonnatotahna tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Lisää joukkoon majoneesi ja sekoita kastike tasaiseksi. Kastikkeen pitäisi olla hivenen valuvaa.

Lusikoi tonnatokastiketta leipäpalojen päälle. Asettele paahtopaisti- ja kalkkunasiivuja leivän päälle. Lisää leipien päälle vielä runsaasti tonnatokastiketta. Viimeistele leivät rucolalla, raastetulla sitruunan kuorella, kapriksilla ja parmesaanilastuilla.

Viinilasillinen

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.

Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.