Juhlat Liharuoka Reseptit Yleinen

Tonnatoleipä paahtopaistista ja kalkkunasta

4.9/5 - (20 votes)

Italialaisen klassikon, vitello tonnaton, kastikkeesta valmistuu helposti suussa sulava herkkuleipä. Tonnatokastikkeen valmistaminen kotona käy käden käänteessä. Leipä täytetään paahtopaisti- ja kalkkunasiivuilla.

Helppotekoinen tonnatoleipä paahtopaistista ja kalkkunasta (6 hlölle)

  • 1 prk tonnikalaa öljyssä
  • 4 kpl sardellifileetä
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 dl täysmajoneesia
  • 1 dl parmesaanijuustolastuja
  • 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 4 rkl kapriksia
  • 1 ruukku rucolaa

Tonnatokastike on helppo valmistaa myös kotona

Valuta ylimääräinen öljy pois tonnikalapurkista. Lai­ta tonnikala. sardellifileet, puolet kapriksista (2 rkl), dijoninsinappi­ ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Aja tonnatotahna tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Lisää joukkoon majoneesi ja sekoita kastike tasaiseksi. Kastikkeen pitäisi olla hivenen valuvaa.

Lusikoi tonnatokastiketta leipäpalojen päälle. Asettele paahtopaisti- ja kalkkunasiivuja leivän päälle. Lisää leipien päälle vielä runsaasti tonnatokastiketta. Viimeistele leivät rucolalla, raastetulla sitruunan kuorella, kapriksilla ja parmesaanilastuilla.

Viinilasillinen

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.

Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close