Italialaisen klassikon, vitello tonnaton, kastikkeesta valmistuu helposti suussa sulava herkkuleipä. Tonnatokastikkeen valmistaminen kotona käy käden käänteessä. Leipä täytetään paahtopaisti- ja kalkkunasiivuilla.
Helppotekoinen tonnatoleipä paahtopaistista ja kalkkunasta (6 hlölle)
- 200 g naudan paahtopaistia ohuina siivuina
- 200 g kalkkunan ohutta leikettä
- 6 kpl ruisleipäpaloja
- 1 prk tonnikalaa öljyssä
- 4 kpl sardellifileetä
- 1 tl Dijon-sinappia
- 3 rkl sitruunamehua
- 2 dl täysmajoneesia
- 1 dl parmesaanijuustolastuja
- 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
- 4 rkl kapriksia
- 1 ruukku rucolaa
Tonnatokastike on helppo valmistaa myös kotona
Valuta ylimääräinen öljy pois tonnikalapurkista. Laita tonnikala. sardellifileet, puolet kapriksista (2 rkl), dijoninsinappi ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Aja tonnatotahna tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Lisää joukkoon majoneesi ja sekoita kastike tasaiseksi. Kastikkeen pitäisi olla hivenen valuvaa.
Lusikoi tonnatokastiketta leipäpalojen päälle. Asettele paahtopaisti- ja kalkkunasiivuja leivän päälle. Lisää leipien päälle vielä runsaasti tonnatokastiketta. Viimeistele leivät rucolalla, raastetulla sitruunan kuorella, kapriksilla ja parmesaanilastuilla.
Viinilasillinen
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.
Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.