Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Tajinilla maustetut kaalipihvit juustokuorrutuksella

4.9/5 - (79 votes)

Kaalista syntyy helposti yllättävän herkullisia pihvejä, kun sen pintaan ripottelee meksikolaista Tajín-mausteseosta ja viimeistelee annoksen juustoraasteella. Tajínin chili, lime ja suola tuovat kaaliin pirteän potkun, ja juusto sulaa pinnalle kullanruskeaksi kuorrutukseksi. Yksinkertaista, mutta vastustamattoman hyvää!

  • 500 g kaalia (esim. valko- tai suippokaali)
  • 1–2 rkl Tajín-mausteseosta
  • 2 dl juustoraastetta (esim. cheddar tai emmental)

Rapea pinta, mehevä sisus ja Tajínin chililimen pirteä potku

Leikkaa kaali noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.

Asettele viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle.

Mausta viipaleet kauttaaltaan Tajín-mausteseoksella.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 185 °C uunissa 30–40 minuuttia, kunnes kaalipihvit ovat kauniin värisiä ja täysin kypsiä.

Alma Portuguesa 1l muovipullo, Portugali. Alkon nro 491308. Hinta 13,79€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, boysenmarjainen, kirsikkainen, herukkainen, kevyen mausteinen.

Chavin Bordeaux Rouge 1l kartonkitölkki, Ranska. Alkon nro 443258. Hinta 12,99€.
Täyteläinen, tanniininen, kirsikkainen, mustaherukkainen, boysenmarjainen, kaakaoinen, mausteinen.

Bestheim Pinot Gris Premium Reserve, Ranska. Alkon nro 909317, Hinta 13,98€.
Vaaleanviherkeltainen, kuiva, hapokas, hedelmäinen, aprikoosinen, hunajainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja