Aromaattinen glögisiirappi

16.11.2012

Aromaattinen glögisiirappi
14 arviota - 4.7

Juomia maustetaan usein ravintoloissa makusiirapeilla. Hurmaa ystäväsi ja perheesi herkullisesta ja aromaattisesta makusiirapista tehdyllä juomalla. Siirapin valmistaminen kotona on helppoa. Kauniisti pakattu makusiirappi on myös oiva lahja!

Glögi-siiderisiirappi

  • 3 dl ruoko- tai palmusokeria
  • 2 dl Golden Cap talviomena -siideriä
  • 2 dl mustaherukkamehutiivistettä
  • 1 kpl appelsiinin kuori
  • 1 kpl limen kuori
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 3 kpl kanelitankoa
  • 6 kpl tähtianista
  • 3 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl pomeranssikuorta

Pese appelsiini ja lime hyvin ja raasta niiden kuori sitrusraastimella. Laita kattilaan siideri, mustaherukkamehu ja mausteet. Anna kiehua kevyesti poreillen tunnin verran. Jäähdytä siirappi ja siivilöi mausteet pois ennen tarjoilua. Voit tehdä myös isomman annoksen, sillä siirappi säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

Kuuman maistuvan talvijuoman saat helposti lisäämällä lasiin pari ruokalusikallista siirappia, punaviiniä ja kiehuvaa vettä.

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: