Rockefellerin tapaan yleensä gratinoidaan legendaarisia ostereita. Annoksesta tuttu täyte maistuu taivaalliselta myös katkarapujen kera. Rockefeller-täytteessä maistuvat pinaatti, pekoni, sipuli, tabasco ja ripaus anista.
Rockefellerin tapaan gratinoidut katkaravut (4 hlölle)
- 180 g isoja katkarapuja
Rockefeller-täyte:
- 2 dl tuoretta pinaattia
- 1 kpl banaanisalottisipuli (tai 3 salottisipulia)
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 4 siivua pekonia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl Pernod anisviinaa
- 3 tippaa tabascoa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 50 g parmesaaniraastetta
- 1 dl pankojauhoja
Rockefellerin tyyliin gratinoidut katkaravut maistuvat melkein milloin vaan
Kuori sipuli ja valkosipuli sekä hienonna ne pienen pieniksi kuutioiksi. Hienonna pekonisiivut pieniksi kuutioiksi. Kuullota paistinpannulla sipulia, valkosipulia ja pekonia oliiviöljyssä noin 10 minuuttia, kunnes pekonit ovat rapeita. Mausta seos anisviinalla, tabascolla, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi täytteeseen hienonnetut pinaatinlehdet.
Jaa katkaravut uuninkestäviin pikkuvuokiin. Jos omistat kampasimpukan kuoria, voit käyttää niitä. Lusikoi pinaatti-sipuli-pekoniseos katkarapujen päälle. Sekoita parmesaaniraaste ja pankojauhot. Ripottele täytteen päälle parmesaaniseos ja gratinoi katkarapuja uunissa grillivastuksen alla siten, että pinta saa kauniin värin.
Viinilasillinen
Bestheim Pinot Gris Premium Reserve, Ranska. Alkon nro 909317, Hinta 12,98€.
Vaaleanviherkeltainen, kuiva, hapokas, hedelmäinen, aprikoosinen, hunajainen.
Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, limettinen, omenainen, päärynäinen, mineraalinen, petrolinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja